Slovenija
181 ogledov

Drug teden na cesti več policistov

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
V prihajajočem tednu bosta po Sloveniji potekali dve policijski akciji.

Akcija Alcohol/Drugs je tudi mednarodno usklajena, saj bo policija po celotni Evropi poostreno preverjala psihofizično stanje voznikov. Slovenski policisti pa bodo nadzirali tudi uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, so sporočili iz Generalne policijske uprave (GPU).

Vseevropska akcija, ki jo vodi Evropska zveza prometnih policij, bo potekala od ponedeljka do nedelje, v njej pa bodo tudi slovenski policisti poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov, z namenom povečati varnost vseh udeležencev v cestnem prometu, so zapisali na GPU.

December je namreč zaradi nesreč, povezanih z alkoholom, med najbolj kritičnimi obdobji v letu. Voznike zato policija opozarja na tragične posledice vožnje pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, obenem pa pozivajo k previdni, odgovorni in predvsem trezni vožnji.

Policisti bodo tako iz prometa izločali voznike, ki bodo kljub zakonskim določbam in opozorilom vozili pod vplivom alkohola, mamil ali psihoaktivnih zdravil, so sporočili iz GPU.

Med ponedeljkom in soboto pa bodo policisti po vsej državi poostreno nadzirali tudi uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Kot so namreč zapisali na GPU, telefoniranje za volanom bistveno zmanjša zbranost voznikov, kar prispeva k nastanku hudih prometnih nesreč.

Aktivnosti te akcije so sicer del širše preventivne akcije Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ, ki jo vodi Javna agencija RS za varnost prometa, so še zapisali.

Komentarjev 5
  • Veteran 17:42 13.februar 2013.

    Upam, da bo res na "cesti" več policisto oz. nasploh javnih uslužbencev!!??

  • mijaliza 16:25 09.december 2012.

    a bodo nadzirali tudi ljudi, ki se 1 meter od cestninske postaje ustavi, nobenih smerokazov, lepo sprehaja okol avtomobila, v miru čik prižge potem pa odpelje naprej?

  • allstarr111 16:16 09.december 2012.

    youtube .com/ watch ?v=3tUNW_CSWJw