Slovenija
1 ogledov

Društva so na nogah

Glede na današnjo situacijo v kmetijstvu je od občinske uprave tako ravnanje zel Žurnal24 main
Nekatera društva imajo le odločbe, nekatera še pogodbe, le redka pa tudi denar.

Društva večine denarja iz občinskega proračuna še niso dobila, izpostavljajo trebanjski občinski svetniki. “Še več, niso dobila pogodb, ki smo jih potrdili že na sejah med poletjem,” dodaja Marko Grandovec, predsednik odbora za družbene dejavnosti.

Kdaj pogodbe?
“Občinske službe so pogodbe pripravile avgusta, obravnavali so jih tudi ustrezni odbori. Zdaj pa po županovih trditvah podpisane ležijo na občini,” pravi Grandovec. “To je seveda popolnoma nesprejemljivo. Ves ta denar se lahko prenese v prihodnje leto, ne vemo pa, kaj bodo društva takrat počela, ali kako bo proračun obremenjen,” dodaja.

 

Sofinanciranje programov

Javni razpisi. V proračunu naj bi bilo 86 tisočakov namenjenih za programe s področja socialnega varstva, s področja mladine dobrih deset tisoč, s področja kulture 153 tisoč in s področja športa 195 tisočakov.

Kdaj denar?
Od skupnega denarja, namenjenega za kmetijske dejavnosti, je bilo v proračunu zagotovljenih skoraj 150 tisoč evrov, pove Silvester Prpar, predsednik odbora za kmetijstvo in gozdarstvo. “Globoko sem razočaran, ker smo ta denar v občinskem svetu in na odboru potrdili že pred tremi meseci. Do zdaj je nekaj odločb šlo le za društva, vse fizične in pravne osebe pa jih niso dobile,”& amp; lt; /em> izpostavlja in še dodaja, da tako tudi izplačil ni. “Glede na zadnji predlog župana, da zadrži vsa izplačila za 45 dni, ne vemo, kdaj bodo ljudje prišli do denarja,” nadaljuje.

Brez večjih težav

“Pogodbe so podpisane. Ne pričakujem nobenih večjih težav v realizaciji tega, kar je bilo zdaj podpisano,” na težave kratko odgovarja župan Alojzij Kastelic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.