Slovenija
252 ogledov

Društvo Emperus: Za 810 evrov bruto iščejo doktorja znanosti z 10 leti delovnih izkušenj

Zavod za zaposlovanje Benjamin Kovač
Društvo za vseživljenjsko izobraževanje Emperus je na spletnih straneh zavoda za zaposlovanje objavilo oglas, kjer službo ponujajo nekomu, ki bi skrbel za obdelavo arheološkega materiala. Nič nenavadnega, če od prijaviteljev ne bi zahtevali doktorata znanosti, deset let delovnih izkušenj in cel kup dodatnih znanj.

Za pojasnila smo poklicali predsednika društva Flanda Ingvarda, ki nam je na vprašanje, če se mu ne zdi oglas podcenjujoč do vseh, ki se jih tiče odrezavo odgovoril: "Ste se sploh pozanimali za kakšno delo gre?"

Z oglasom iščejo nekoga, ki bi en mesec skrbel za dokumentiranje, katalogiziranje in arhiviranje arheološkega materiala iz starejše kamene dobe. Ingvarda smo prosili, če nam pove podrobnosti dela, ki bi ga opravljal uslužbenec, pa nam je le zabrusil: "Zakaj pa bi vam moral to pojasnjevati? Gre za zelo specifično delo. Kaj tu ni jasno? Gre za obdelavo arheološke najdbe." Več ni želel povedati.

oglas | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Poleg doktorata znanosti v društvu Emperus od kandidatov zahtevajo še znanje angleščine in nemščine, znanje tehničnega risanja, dobro poznavanje računalniških operacijskih sistemov, odlično znanje oblikovanja, programiranja in dela s podatkovnimi bazami.

Izbrani kandidat bo dobil delo za vsega en mesec, društvo pa je za delo pripravljeno plačati vsega 810 evrov bruto. Neto to pomeni natanko 574 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 42
  • privat 08:25 11.februar 2017.

    pa kaj ni burek sofisticirana hrana?? ni vse da ga znas narediti..mora biti tudi nebesko okusen!!

  • privat 08:23 11.februar 2017.

    zakaj bizarno da se dela z doktoratom za 55oe...?? plače morajo pasti na 200e!! se malo moramo krasti in kdo tega ne razume..če se da-zakaj pa ne bi?? plačamo provizijo klabasi in se da!!

  • jakec1575 09:36 10.februar 2017.

    gospod verjetno zeli solirati mimo uradnih institucij ali arheoloskih firm. morda pa mora koga v drustvu prepricati, da tega sami ne bodo mogli narediti.