Slovenija
38 ogledov

Društvo Mali delničarji Slovenije o odstopu uprave Mercatorja

Mercator Nik Rovan
Društvo Mali delničarji Slovenije (Društvo MDS) obžalujejo odstop uprave Mercatorja, a kritzirajo banke, saj so po njihovem mnenju ravno one tiste, ki so v preteklosti odobravale kredite vsem tajkunom.

Društvo MDS odstop uprave Mercatorja obžaluje, a vseeno razume njihovo odločitev, saj je, kot so zapisali, "težko voditi podjetje, ki se ga prodaja vsakih pet minut. S tem korakom je Uprava dokazala, da je družbo vodila profesionalno. Kot kaže, potrebnega zaupanja med lastniki (beri bankami) ni več, pa čeprav so prav banke zaradi 'dobrohotnih kreditov tajkunom v preteklosti' pripeljale do razprodaje v Poslovnem sistemu Mercator, kot tudi v Skupini Pivovarna Laško, ki je njihova 'ujetnica' že več kot dve leti."

Bankirje pozivajo, naj ne razprodajajo naložb, ki so jih zaplenili, za vsako ceno. In naj ne prodajajo podjetij novim lastnikom, ki so že prezadolženi, temveč tistih, ki bodo lahko poskrbeli za obstoj delovnih mest. Brez plačilno sposobnih komitentov tudi banke ne bodo preživele.

Prav tako menijo, naj banke, namesto da "lomastijo" po družbah, katere deleže so zaplenile, raje poiščejo tiste, ki so brezglavo odobravali kredite vsem znanim tajkunom. Trdijo, da delničarji družbe Mercator, d. d., niso izgubili upanja v upravo, ta je po njihovem poskušala varovati interes družbe in poslovati nemoteno z namenom bogatitve družb delničarjev. Banke ni mogoče obravnavati kot ostalih 15 tisoč delničarjev, ki so prihranke vložili v delnice Mercatorja, saj so banke postale lastnice Mercatorja zaradi lastne nesposobnosti.

O odstopu in morebitnih vzrokih smo sicer že poročali včeraj.

Komentarjev 1
  • Vseslovensko Združenje Malih D 10:37 02.april 2012.

    MERCATOR - VIDEO REPORTAŽA s prelomne skupščine družbe: komentarji o okoliščinah in posledicah odstopa uprave ter zamenjave nadzornega sveta s strani skupine Pivovarna Laško, UniCredit Banke, NFD, 31.03.2012Dogajanje pred in po 18. skupščini družbe Mercator, d.d., ki je ...prikaži več bila v marsičem prelomna – ne le za eno najpomembnejših gospodarskih družb v Republiki Sloveniji ter njeno gospodarsko, finančno, politično in obče socialno realnost ter perspektivo.www.youtube.com/watch?v=0-ARgfHfcPc&feature;=youtu.bewww.vzmd.si/novice/mercator-video-reportaza-s-prelomne-skupscine-druzbe-komentarji-o-okoliscinah-in-posledicah-odstopa-uprave-ter-zamenjave-nadzornega-sveta-s-strani-skupine-pivovarna-lasko-unicredit-banke-nfd