Slovenija
52 ogledov

Društvo novinarjev zgroženo nad imenovanjem Ujčiča

Ujčič bo najverjetneje nastopil kot protikandidat Franca Kanglerja. (Foto: media Žurnal24 main
V Društvu novinarjev Slovenije (DNS) so zgroženi nad imenovanjem Janeza Ujčiča na položaj državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Je namreč solastnik mariborske televizijske postaje RTS, ki svojim zaposlenim in pogodbenim sodelavcem že več mesecev ne plačuje plač in honorarjev.

Janeza Ujčiča je, kot navajajo v DNS prokurist in prek podjetja Komunikacija eden od solastnikov mariborske televizijske postaje RTS, ki svojim zaposlenim in pogodbenim sodelavcem že več mesecev ne plačuje plač in honorarjev.

V Društvu novinarjev Slovenije navajajo, da so zaposleni in pogodbeni sodelavci RTVS še konec lanskega leta prejemali nadomestila dela plač za pomladanske mesece in to kljub temu, da RTS kot regionalni program s statusom posebnega pomena od ministrstva letno prejema od 150.000 do 250.000 evrov subvencije.

V posmeh "zavezam o spoštovanju medijev"

Ujčičevo imenovanje na tako pomembni položaj je po mnenju društva novinarjev v posmeh zavezam vlade o spoštovanju medijev in predvsem vsem ustvarjalcem RTS, ki so več mesecev zaman čakali ali še čakajo na plačilo za svoje delo.

Ob tem menijo, da se z imenovanjem Ujčiču odpira manevrski prostor pri zavlačevanju rešitve njihovega položaja glede na to, da je njegov največji upnik po javno dostopnih evidencah državna NKBM.

Takšno imenovanje je po mnenju društva novinarjev tudi sporočilo nove vlade, da z napovedmi o preganjanju plačilne nediscipline, ki se je močna razrasla tudi v medijih, ne misli resno, ampak jo celo nagrajuje.

Nova vlada je namreč v petek na ustanovni seji med drugim imenovala državne sekretarje v kabinetu predsednika vlade. To so generalni sekretar DeSUS Ljubo Jasnič, podžupan mariborske mestne občine Janez Ujčič ter Lovro Lončar, nekdanji generalni sekretar DZ v času, ko je DZ vodil France Cukjati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.