Slovenija
144 ogledov

Družinska medicina bo prioriteta

Zdravniki pri Bratuškovi Žurnal24 main
Sestanek zdravnikov s premierko in ministrom za zdravje ni prinesel konkretnih rešitev, zdravniki vseeno zadovoljni.

"Prvič smo zaznali pripravljenost za poslušanje težav iz zdravstva, ki se je v zadnjih 20 letih tako napičila, da je skoraj prišlo do propada sistema. Mislim, da se predsednica vlade problematike zelo zaveda, " je po sestanki s premierko Alenko Bratušek in ministrom Tomažem Gantarjem povedal predsednik sindikata zdravnikov Praktik.um Igor Muževič.

Minister in premiarka sta zagotovila, da bo problematika družinskih zdravnikov ena od priortitet pri reševanju težav v zdravstvu ter da bodo že v kratkem začeli izvajati zahteve zdravnikov, ki nimajo finančnih posledic. Ena od teh je zmanjšanje birokratskega dela družinskih zdravnikov.

Daljši pregledi način dela

Glede izvajanja takoimenovane bele stavke, ko zdravniki več časa namenijo starejšim in težje bolnim bolnikom, druge pa pošljejo na specialistične poglede, je Muževič povedal, da se nadaljuje tudi po sestanku in da bo to postal ustaljen način dela, saj prinaša večjo kakovost za bolnike.

Rešitve do septembra

Ministrstvo za zdravje in ministrstvo za finance bosta do 1. septembra pripravila predloga na kak način bi bilo mogoče rešiti finančne težave bolnišnic, ki jim grozi blokada računov zaradi neplačevanja dobaviteljev. V težavah so Izolska, jeseniška, ptujska, slovenjgraška in murskosoboška bolnišnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.