Slovenija
34 ogledov

Država podarja 49 milijonov evrov

Rimske terme Gregor Katič
Na seznamu za prodajo tudi 30 parcel v sklopu parka, ki jih sploh ne bi smeli prodati.

"Postopek pridobitve poslovnega deleža v družbi Rimske terme je bil izveden v nasprotju s predpisi," so laškemu občinskemu svetniku Marjanu Grešaku že pred tremi leti odgovorili z računskega sodišča, ko je spraševal, kako je mogoče, da je bila ob vstopu države v lastništvo Rimskih term na vse nepremičnine prenesena lastninska pravica. Stečajni upravitelj Boris Dolamič zdaj na dražbi prodaja celoten kompleks zdravilišča, kar pomeni, da je v prodajo vključen tudi 225.207 kvadratnih metrov velik zdraviliški park. Da ta nikoli ni bil predmet prodaje ali nakupa, naj bi bilo razvidno tudi iz ugotovitve cenilca, ki je zatrdil, da je leta 2003 ocenil le funkcionalna zemljišča in stavbe. Grešak zato opozarja, da so postopki prodaje Rimskih term nezakoniti.

Ga bodo prodali za drobiž?

Za 28. november je razpisana nova javna dražba, ni pa še znana nova izklicna cena. Ta je bila nazadnje dobrega 8,5 milijona evrov, a je bila tako za upniški odbor kot banke upnice prenizka. "Obstaja nevarnost, da izgubimo največji zdraviliški kompleks v Sloveniji," dodaja Grešak, ki se je zavzemal za oživitev Rimskih term, zdaj pa se boji, da bo nekdo poceni prišel do premoženja, vrednega najmanj 49 milijonov evrov, in se sprašuje, komu jih podarja vlada.

Komentarjev 4
  • bfilipe 16:06 24.november 2013.

    ..bravo skorumpirana bananadržava, bravo..pa kaj se tu dogaja..to ni več res..tole budalo od Bratuškove bo zjebala vse kar se še zjebat da..mislim ne vem no kdo je to primitivno zblojeno žensko nastavil..

  • lukaz 13:27 24.november 2013.

    To je možno samo v Sloveniji.Pogrebnik enega podjetja in obtoženec v večih sodnih procesih lahko brez problema dobi priložnost za ponovna kazniva dejanja!Bravo slovensko sodstvo in bravo zbornica stečajnih upraviteljev.Mislim, da je pri nas miselnost, da v ...prikaži več tretje mu bo pa že uspelo!!!

  • Lavdan 13:21 24.november 2013.

    Naj mi nekdo pove kako je lahko nategun kot Dolamić stečajni upravitelj. Tu je nekdo nor, ali smo to mi, ki to gledamo.