Slovenija
27 ogledov

"Država si zasluži večje spoštovanje"

proslava, Kongresni trg
1/49
Benjamin Kovač
"Država je dragocen instrument, ki zahteva pazljivo ravnanje in mnogo večje spoštovanje, kot ga premoremo danes," je na slovesnosti ob dnevu državnosti dejal predsednik republike Danilo Türk.

Slovenci v 20 letih še nismo ponotranjili spoznanja, da imamo lastno državo in da smo zanjo odgovorni prav vsi, meni predsednik Danilo Türk in dodaja: "Civilna družba Slovenije je danes razdrobljena, njene pobude pa nepovezane. Naša skupna sposobnost oblikovati resničen in dolgoročno vzdržen državni interes je prešibka. Vse preveč je pesimizma in politične destruktivnosti. Premalo je pripravljenosti na spremembe."

"Potrebujemo spremembe, reforme"

Na proslavi na Kongresnem trgu se je zahvalil udeležencem vojne za Slovenijo, ob tem pa  spomnil na prispevke civilne družbe, "ki so neposredno pred osamosvojitvijo oblikovali intelektualno in politično podlago naši neodvisni državi".

Kot pravi, potrebujemo drugačno stanje duha, ki nas bo usmerjalo k skupnim ciljem. Naši prihodnji dosežki bodo po njegovem prepričanju odvisni od naših današnjih odločitev in naših današnjih dejanj. Zato se moramo bolj posvečati prihodnosti mladih, reforme pa morajo biti usmerjene k ustvarjanju novih priložnosti in zlasti pravih delovnih mest za mlade, je dejal.

"Vprašanj, ki jih moramo rešiti danes, ne moremo prelagati na koga drugega ali na pozneje. Reševati jih moramo tu in zdaj, predvsem pa skupaj in s pravim občutkom za skupno dobro," še pravi.

Preberite še, kaj o minulih 20 letih razvoja države mislijo Janez Janša, Lojze Peterle in Tone Krkovič: "Kakšne sanje? Čas je, da se zbudimo!"

Komentarjev 1
  • privat 09:17 10.julij 2011.

    eni vidijo da so država ljudje ki vladajo ,jaz pa vidim državo in razumem da so to ljudje ,ki delajo in ustvarjajo denar. Po rezultatih današnjega življenja pa vidimo kaj politiki vidijo kaj je država.Sama mafija