Slovenija
10280 ogledov

Skoraj tristo tisoč ljudi ima danes zadnji rok za plačilo položnice

denarnica denar euro
Dolg lahko poravnajo v treh obrokih.

Danes je še zadnji dan za poravnavo obveznosti do finančne uprave (Furs), ki jih imajo tisti zavezanci za dohodnino, ki so informativne izračune dohodnine za leto 2017 prejeli v začetku aprila. Vsi skupaj morajo državi vrniti 43,2 milijona evrov. 

Furs je v prvem svežnju odposlal 959.789 informativnih izračunov dohodnine za lani. Nekaj manj kot 30 odstotkov prejemnikov prve tranše je dobilo položnice za doplačilo premalo plačane dohodnine. Rok za poplačilo obveznosti se izteče danes. Povprečni znesek doplačila znaša 152 evrov.

Odmerjeni davek se lahko poravna v več obrokih. Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke, pravi Furs. V primeru vložitve obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. 

Dohodnina | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, rok se je iztekel 30. aprila, jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

 

Ob tem so na Fursu spomnili, da zavezancem, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, zneska ni treba poravnati. Ugovor namreč zadrži izvršitev.

Zavezanci, ki informativnega izračuna niso prejeli, morajo dohodninsko napoved vložiti sami, in sicer od 15. junija do 1. avgusta. Obrazec napovedi je dostopen na vseh davčnih uradih oziroma izpostavah in na spletni strani Fursa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.