Slovenija
6042 ogledov

Državni svet za sto tisočakov najel televizijo, da jih snema

DRŽAVNI SVET Dejan Mijović
Državni svet bo za snemanje, fotografiranje in pojavljanje državnih svetnikov v medijih v prihodnjih dveh letih namenil kar 100 tisoč evrov.

Na razpis z enotedenskim rokom za prijavo se je prijavil le en ponudnik, in sicer SKLEDAR, Zavod za promocijo kulture in kmetijstva, ki to počne že 14 let. Na mesec bo tako Skledar TV dobil dobrih štiri tisoč evrov, poroča 24ur.

Ker mora vse pomembne dogodke po zakonu prenašati nacionalna televizija, je Marko Milosavljević s Fakultete za družbene vede za 24ur ocenil, da gre za neupravičeno in neprimerno trošenje davkoplačevalskega denarja.

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je ocenil, da dobijo več kot plačajo.

Skledar TV je mogoče spremljati le v programski shemi T-2, osmo izredno sejo Državnega sveta, ki je bila 28. novembra, si je na njihovem kanalu na youtube ogledalo 20 ljudi, podelitev plaket najzaslužnejšim prostovoljcem pa sedem.

Na poročanje 24ur, ki smo ga povzeli, so se odzvali v Zavodu Skledar, njihovo pojasnilo objavljamo v celoti: 

''Ne drži, da je bil na javnem razpisu določen minimalen enotedenski rok prijave. Rok prijave je bil 14-dneven in bi se v tem času na razpis lahko prijavil vsak zainteresiran ponudnik, zato ne drži sklep dr. Milosavljevića, da je bila zadeva dogovorjena.

Nadalje ne drži, da je S-TV Skledar »one man band«. V zavodu sta redno zaposleni dve osebi, po potrebi pa se sodeluje tudi z zunanjimi sodelavci. Prav tako ne drži, da S-TV Skledar predvaja le en ponudnik televizijskih shem. S-TV Skledar je namreč del osnovnih programskih paketov pri vseh treh največjih kabelskih operaterjih v Sloveniji.''

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar Leon
    Leon 07:23 14.december 2019.

    Ukinitev Državnega sveta bi letno zmanjšal proračun za nekaj milijonov . Seznam svetnikov vse pove vsi imajo kartoteko.

  • fiston 19:20 13.december 2019.

    Mi ni treba ugibati, ker se to že prej slišal. Tako da v ono kar pošljete na mail, ni treba to pisati, ampak raje prilepite prave linke, ker jih je vedno dosti napačnih.

  • B2soraya 18:08 13.december 2019.

    Kaj zavajate ljudi s podatkom, da se da gledat TV Skledar samo na T2 ? Verjetno ste se učil novinarstva pri dr. Milosavljeviću......CCCC