Slovenija
55 ogledov

Durs je dobil 93 evrov

Rok Snežič Nino Verdnik
Zarubljeni avtomobili. Prodani in ne vrnjeni.

Maribor. “Informacija o zarubljenih in pozneje vrnjenih avtomobilih Roka Snežiča ne drži,” je zapisal Iztok Verdnik z Generalnega davčnega urada. Ker je znani mariborski podjetnik za Žurnal24 razkril davčno tajnost v postopku zoper sebe, so se na Davčni upravi Republike Slovennije (Durs) odločili, da tudi oni v skladu z zakonskim določilom razkrijejo nekaj podrobnosti iz primera, ko so Snežiču izvedli rubež na njegove tri avtomobile (maseratija, porscheja in BMW) zaradi domnevne davčne zatajitve v višini 340 tisoč evrov.

Durs se je poplačal s 93 evri

Naj spomnimo, da je Snežič pred tedni prejel sklep, v katerem Durs priznava, da so v tej zadevi ravnali narobe in da so davčno izvršbo zoper njegovo premoženje razveljavili. Vendar kot pravijo na Dursu, avtomobilov Snežiču niso vrnili. “Osebna vozila Roka Snežiča so bila namreč pred rubeži davčnega organa že zastavljena in nato na zahtevo upnika (fizične osebe) tudi prodana na sodni dražbi 14. oktobra. Pri tem se je iz izkupička delno poplačal davčni organ, vendar zgolj v višini 93,98 evra, kolikor je ostalo nad dolgom prvega zastavnega upnika. Preostali dolg davčnega organa iz teh predmetov ni bil poplačan,” so zatrdili na Dursu. Kot so dodali, gre očitno “zgolj za samopromocijo davčnega zavezanca”.

Bo zaračunal ležarino?

Snežič, ki je potrdil, da so bili avtomobili prodani na dražbi, pa je dodal, da mu od januarja, ko je dobil sklep o rubežu, in do dražbe oktobra avtomobili niso bili na voljo. “V tem času so stali v mojih garažah, zaradi rubeža pa jih nisem mogel registrirati ali uporabljati. Tako sem bil oškodovan in bom tožil državo za povzročitev poslovne škode,” je pojasnil Snežič in dodal, da razmišlja tudi o tem, da bi Dursu zaračunal ležarino, ker so avte pustili pri njem in jih niso odpeljali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.