Slovenija
22 ogledov

DUTB pripravila ugovor

DUTB Anže Petkovšek
Na končno poročilo računskega sodišča še čakajo.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je v roku, ki se je iztekel v sredo, pripravila ugovor na predlog revizijskega poročila za leto 2013, so potrdili v DUTB. Kdaj bodo objavili končno poročilo, na računskem sodišču niso mogli napovedati, so pa zagotovili, da se bo to zgodilo v najkrajšem možnem času.

PREBERITE ŠE:

- Za 40 tisočakov naj bi priredili cenitev

- Slaba banka: Gre še za en napad na nas

- "Slaba banka je neučinkovita, prepočasna in prepotratna"

Računsko sodišče je DUTB osnutek revizijskega poročila za leto 2013 vročilo konec januarja. V njem naj bi vodstvu DUTB očitalo nepravilnosti pri poslovanju, še posebej pri porabi denarja.

Kritična tudi KPK

Finančni minister Dušan Mramor je konec decembra lani povedal, da je vlada že prejela revizijsko poročilo računskega sodišča glede delovanja DUTB v letu 2013, ki ugotavlja določene nepravilnosti. Po njegovih besedah ga bo vlada primerjala s poročilom Komisije za preprečevanje korupcije in se nato dogovorila o primernih ukrepih.

Komisija za preprečevanje korupcije je v svojem poročilu ugotovila, da dosedanje delovanje DUTB kaže na slabo prakso in nedoseganje najvišjih standardov korporativnega upravljanja. Kot kaže to poročilo, je DUTB od ustanovitve marca 2013 do konca lanskega avgusta za zunanje izvajalce porabila 12 milijonov evrov.

Pojasnilo slabe banke

V DUTB so v odgovoru na ugotovitve protikorupcijske komisije v začetku lanskega decembra dejali, da so dotlej za zunanje sodelavce porabili 5,2 milijona evrov. Stroške so po njihovih navedbah višale tudi večkratne spremembe načrtov države za sanacijo bank in prenos terjatev.

Komentarjev 2
  • dragec 07:01 14.februar 2015.

    DUTB je ustvarila slovensko leva in desna politika, ukinimo SLO politiko, ki nam vlada že 25 let

  • miho 11:05 13.februar 2015.

    1) Od kdaj je predlog revizijskega poročila javen? Včasih je bil to zaupen dokument. 2) Ime "slaba banka" pove vse o poslovanju DUTB. Pač poslujejo slabo.