Slovenija
5 ogledov

Dva milijona za Titovo

MOL je Ravnikarjem za zemljišče, na katerem je vrtnarija, plačala 180 evrov na k Žurnal24 main
Zapečaten posel. MOL bo Ravnikarjevim plačala 700 tisoč evrov in dala 6.600 kvadratnih metrov zemljišč.

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) je z družino Ravnikar podpisala pogodbi za zemljišča, ki so potrebna za gradnjo Titove ceste. Posel je skupaj vreden 1,9 milijona evrov.

Jožica Ravnikar bo v zameno za tri parcele v velikosti 4.251 kvadratnih metrov dobila šest parcel v velikosti 5.587 kvadratnih metrov in odškodnino v višini 93 tisoč evrov zaradi izgubljenega dobička za čas, ko bo selila vrtnarijo, in za trajne nasade. “MOL bo Ravnikarjevi dejansko plačala le 74 tisoč evrov,” pravijo na občini. Razlika je nastala, ker so zemljišča, ki jih bo dobila, ocenjena na 784 tisoč, njene parcele pa na 765 tisoč evrov.

Po drugi pogodbi bo družina Ravnikar v zameno za štiri parcele v velikosti 729 kvadratnih metrov in hišo na Koželjevi ulici z neto površino 250 kvadratnih metrov (skupna ocenjena vrednost je milijon evrov) dobila parceli v velikosti tisoč kvadratnih metrov in 625 tisoč evrov.

Vse za Titovo cesto
Proti Ravnikarjevim je potekal tudi razlastitveni postopek za ta zemljišča, vendar MOL ni želela čakati, da bi se končal, ker bi to zavleklo projekt Titove ceste, ki jo gradi Grep. “Pridobitev zemljišč in posledično izgradnja Titove ceste je v javnem interesu, saj bo končno izvedena prometna povezava med žalskim in tomačevskim rondojem, s tem pa se bo bistveno izboljšala prometna pretočnost na tem območju,” na oddelku za ravnanje z nepremičninami še pojasnjujejo, zakaj so raje sklenili pogodbi kot čakali na konec razlastitvenega postopka.

Kako zadovoljna sta s pogodbama, ki sta ju sklenila z MOL, smo želeli vprašati tudi Jožico in Matjaža Ravnikarja, a ju včeraj v vrtnariji ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.