Slovenija
21 ogledov

Dvajset let za obnovo

Šolski dispanzer naj bi po načrtih Osnovnega zdravstva Gorenjske obnovili leta 2 Žurnal24 main
ZD Kranj. Obnovili bi dva dispanzerja. Do denarja prek razpisa.
Denar za obnovo
ZD Kranj. Obnova dveh dispanzerjev – šolskega ter za medicino dela, športa in prometa – naj bi bila vredna 1,2 milijona evrov. Sedemdeset odstotkov vrednosti projekta naj bi prispevala država, 30 pa Osnovno zdravstvo Gorenjske.

Načrti. V Zdravstvenem domu (ZD) Kranj želijo v naslednjih dveh letih obnoviti del poslopja. Vrednost naj bi presegla milijon evrov, Kranjčani pa upajo, da bo levji delež finančnih sredstev prispevala država.

Dva dispanzerja
V ZD načrtujejo obnovo dveh dispanzerjev; šolskega ter za medicino dela, športa in prometa. “Gre za prostore, ki se niso obnavljali že vsaj 20 let,” je povedal Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske. Državna sredstva naj bi pridobili prek junija objavljenega razpisa ministrstva za zdravje.

Vloga občine
“Prijavijo se lahko občine,” je na vlogo kranjske mestne uprave opozoril Veternik in dodal, da je rok konec tega meseca. Uroš Korenčan z občinskega oddelka za družbene zadeve meni, da je Kranj glede na razvitost do sredstev upravičen. Pravi tudi, da je dokument identifikacije projekta že pripravljen.

Štiri leta načrtov
Vlaganja v ZD Kranj se v naslednjih štirih letih z obnovo obeh dispanzerjev ne bodo končala. “Letos poleti smo sprejeli strateški načrt za obdobje do leta 2014,” je razkril Veternik in dodal, da želijo obnoviti tudi streho in otroški dispanzer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.