Slovenija
27 ogledov

Dve Preventovi podjetji v stečaj

(Foto: Nino Verdnik ) Žurnal24 main
Uprava Prevent Globala je tudi uradno podala predlog za stečaj podjetij Prevent Global in Prevent avtomobilski deli.

Uprava je danes na slovenjgraško sodišče podala predlog za stečaj podjetij Prevent Global in Prevent avtomobilski deli. Po zadnjih pogovorih s strateškimi partnerji niso našli rešitve, račun družbe pa je še vedno blokiran. 1260 zaposlenih tako še vedno ni dobilo plače za junij. Nekateri delavci so stavkali kar doma, ker nimajo dovolj denarja, da bi se vozili na delovno mesto.

"Za vse odpuščene bo poskrbljeno"
"Za vse odpuščene delavke in delavce bo v prvem obdobju poskrbljeno s pasivnimi oziroma denarnimi oblikami pomoč, v nadaljevanju pa bodo vključeni tudi v ukrepe aktivne politike zaposlovanja. Center za socialno delo Slovenj Gradec je delavke in delavce že seznanil z možnostmi za uveljavljanje izredne denarne socialne pomoči in na sedežu podjetja Prevent Global že sprejema vloge za izredno denarno socialno pomoč," so ob tem sporočili z ministrstva za delo. Prva izplačila bodo 20. avgusta, druga pa 3. septembra. 

"Prav tako bo takoj, ko bo mogoče, s sprejemanjem in reševanjem vlog pričel tudi Zavod RS za zaposlovanje," še pravijo in dodajajo, da bodo prva izplačila denarnih nadomestil delavci prejeli sredi septembra, oktobra pa bodo zagotovljena prva izplačila iz jamstvenega in preživninskega sklada.


Do jutri čas za načrt

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić, ki se je včeraj sestala z vodstvom družbe in interesenti za vstop v podjetje, je po srečanjih pojasnila, da morajo najresnejši interesenti za vstop v družbi – teh je od tri do pet – do vključno srede ministrstvu predložiti dodelan načrt vstopa v to družbo.

Po pregledu dodelanih programov bo ministrstvo nadaljevalo pogovore z interesenti, z lastniki se ministrstvo za zdaj ne pogovarja. Po njenih besedah je Murin scenarij najbolj realen tudi za Prevent, saj lahko država največ instrumentov pomoči zagotovi po stečaju podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.