Slovenija
67 ogledov

Dve tretjini brez varstva

Čeprav so dobili 64 vlog za vpis otrok v Vrtec Sončnica, ki deluje pri osnovni š Žurnal24 main
Vrtec. Velika prostorska stiska. Dolgoročna rešitev je izgradnja novega vrtca.
V Trebnjem jutri
Vpisi. Za vpis otrok v Vrtec Sončnica so od 64 prejetih vlog dobili osem vlog zunaj občine, in sicer iz občin Ivančna Gorica in Šmartno pri Litiji. Tudi v Vrtcu Trebnje so prejeli več vlog, kot imajo prostih mest, je povedala ravnateljica Vlasta Starc. Koliko bo zavrnjenih, bo znano jutri, ko se bo sestala komisija.

Za vpis malčkov v Vrtec Sončnica, ki deluje znotraj Osnovne šole Veliki Gaber, so prejeli 64 vlog. “Zavrnjenih je bilo 43 vlog, saj smo jih za optimalno organizacijo oddelkov lahko ugodno rešili le 21,” je povedala ravnateljica Marija Mežnaršič. Največ zavrnjenih otrok je iz prvega starostnega obdobja.

Na drugi lokaciji
Občina Trebnje naj bi težavo kratkoročno reševala z odprtjem oddelka za kombinirano skupino na Selih pri Šumberku in tako zmanjšala pritisk na Veliki Gaber. “Skupina bo zagotovo polna; oddelek naj bi bil 1. septembra odprt,” je povedala Bogdana Brilj, predsednica sveta Krajevne skupnosti Sela pri Šumberku. Občina uporabno dovoljenje pričakuje v enem mesecu.

Prostor, v katerem bo oddelek vrtca, je zdaj opremljen kot prostor za seje.
Bogdana Brilj, predsednica sveta Krajevne skupnosti Sela pri Šumberku

Odkup zemljišča
Dolgoročno naj bi občina prostorsko stisko vrtca v Velikem Gabru rešila z gradnjo novega. “Odkupiti mislimo zemljo pri šoli, ki je bila v denacionalizacijskem postopku. Lastnica je izrazila željo, da jo proda,” je povedal župan Alojzij Kastelic. “Razmišljamo pa, da bi subvencionirali čakajoče na seznamu in tako pomirili slabo voljo staršev otrok, ki so ostali pred vrati,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.