Slovenija
2008 ogledov

Dvesto mest oddali v zgolj petih minutah

Otroške delavnice Shutterstock
Mesta za počitniško varstvo bodo tudi letos takoj zapolnjena.

"Klical sem Smučarsko društvo Novinar, pravijo, da so oddali vseh 200 mest od 9. do 9.05 ure," nam je povedal oče staršev, ki je želel danes prijaviti svojega otroka v počitniško varstvo, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.  Smučarsko društvo Novinar je eden od izbranih izvajalcev petnajstih subvencioniranih programov, ki jih letos sofinancira financira MOL. Prijave zanje so začeli zbirati danes in kot kaže, bodo mesta, tako kot je bilo tudi prejšnja leta, takoj zapolnjena. 

Progami so namenjeni otrokom od prvega do petega razreda osnovnih šol, ki imajo stalno prebivališče v MOL. "Vsi programi so deveturni in vključujejo prehrano s kosilom in dvema malicama," razlagajo pri MOL. V posamezen program je otrok lahko vključen največ en teden. 

Izbranih 15 programov, letos brez plavanja

Posebnost letošnjega izbora je, da ni plavalnih počitnic, ki so vsako leto "šle za med", je pa med organizatorji, kot vsako leto, Zveza prijateljev mladine. Drugi izbrani ponudniki so še Peščeni otok, Inštitut za osebnostni razvoj, Društvo za kulturo inkluzije, Športno društvo Šmartno - Tacen, Center za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca, plesno društvo Libero, Društvo katoliških pedagogov Slovenije, Zavod 404, Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon, Smučarsko društvo Novinar in  Plesni Epicenter. 

Plavanje Ponujajo zastonj, a le redkim Slovenija Plavalne počitnice razgrabili v trenutku bazen Slovenija Tečaj plavanja razprodan v trenutku

Večina programov je popolnoma brezplačnih, za nekatere je potrebno minimaln doplačilo od 1,20 do pet evrov na dan, pri čemer je tudi to plačilo socialno ogroženim oproščeno.

Za počitniško varstvo bo MOL letos namenila skupaj 128 tisoč evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.