Slovenija
50 ogledov

Dvigala in 50 zaposlenih Italijanom

“Letos želimo poslovati pozitivno in ustvariti okrog 15 milijonov evrov prometa, Žurnal24 main
Liv hidravlika in kolesa. Po dokončni prodaji programa dvigal Fassiju bodo vire usmerili v kolesa.

Postojna. “Podpisali smo predpogodbo, v petek sta predvidena podpis notarskega zapisa in plačilo kupnine,” je Boris Jelen, direktor podjetja Liv hidravlika in kolesa, dejal o uresničitvi dolgo načrtovanega posla z družbo Fassi iz italijanskega Bergama, ki je svetovno znana proizvajalka dvigal. V Sloveniji je ustanovila podjetje Fassi dvigalo, ki bo od Liva prevzelo program hidravličnih dvigal, proizvodno halo z zemljiščem, opremo in zaloge ter 50 zaposlenih.

Jelen je napovedal, da bodo kupnino vložili v razvoj in širitev glavnega programa, transportnih koles, saj želijo postati eden izmed vodilnih proizvajalcev v Evropi. Prodaja se po velikem padcu v letu 2009 izboljšuje. Sodelovali pa bodo tudi s Fassijem.

Spomnimo: Liv hidravlika in kolesa je po prekinitvi likvidacije jeseni 2009 ustanovil družbo Liv nova, kamor je prenesel zaposlene pri programih koles. Zdaj se spet obeta sprememba. “Zaradi obvladovanja stroškov bomo Liv nova verjetno pripojili,” je dejal Jelen. V podjetju po Fassijevem prevzemu 50 delavcev ostaja še okrog 160 zaposlenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.