Slovenija
21 ogledov

Dvomi o pravilih

“Če ne bo sprememb, nimam želje slediti svojim sanjam o nastopu na olimpijskih i Žurnal24 main
Nepozabna tekma. Rok Kerin pretresen končuje uspešno sezono.

Krško, Novo mesto. “Še vedno sem pretresen in šokiran, od zadnje tekme še nisem šel v vodo in niti ne vem, kdaj bom šel,” pravi daljinski plavalec Rok Kerin iz Krškega, ki je 23. oktobra v mestu Al Fujairah na finalu svetovnega pokala v Združenih arabskih emiratih doživel najbolj grenko preizkušnjo v več kot 20-letni karieri. Kot edini Slovenec je bil priča prvi smrtni žrtvi na tekmovanjih pod okriljem krovne plavalne organizacije Fina.

Tekma, v kateri je umrl 26-letni Američan Fran Crippen, mi je spremenila življenje. Pogoji so bili nemogoči – brezvetrje v zalivu, kjer ni nobenih valov, temperatura vode več kot 30 stopinj, v zraku jih je bilo krepko čez 40. Nekateri tekmovalci so že takoj po startu odvrgli plavalno kapo, ki je sicer obvezna na tekmah, sam sem to storil po drugem od skupno petih krogov, imel sem tudi težave z glavobolom,” pojasnjuje 27-letnik, ki je v cilj prispel kot 30. med skupno 55 plavalci.

Želijo spremeniti pravila
Spremljevalnih čolnov z reševalci v svoji bližini ni opazil. Kerin, ki je letos že zmagal na grand prix maratonu na 19 kilometrov v Srbiji ter bil 11. na 25 kilometrov na evropskem prvenstvu na Madžarskem, se zdaj s plavalnimi kolegi iz tujine trudi, da bi Fina spremenila pravila, ki določajo pogoje regularnosti tekmovanj. “Če ne bo sprememb, nimam želje slediti svojim sanjam o nastopu na olimpijskih igrah. Življenje je vredno več kot kakršenkoli naslov, zmaga ali rezultat,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.