Slovenija
2054 ogledov

Easyjet Slovenijo odrezal od Berlina

EasyJet Anže Petkovšek
Nizkocenovnik ukinja povezave.

Easyjet je sporočil, da ukinja šest povezav na treh trgih nekdanje Jugoslavije, poroča Ex Yu Aviation. 

Med ukinjenimi je tudi povezava med Letališčem Jožeta Pučnika in Berlinom, ki jo je Easyjet vzpostavil avgusta 2018. Družba je tako ukinila še svojo drugo linijo v Sloveniji v zadnjih treh mesecih, potem ko je že pred tem zaključila s poleti med Brnikom in letališčem London Stansted. Slovenija pa je ostala še brez neposredne povezave z drugo evropsko prestolnico. 

Easyjet je imel sicer v načrtu, da bo Slovenijo znova neposredno povezal z Londonom 20. februarja, ko naj bi vzpostavil let med Brnikom in London Gatwick. Sledila naj bi še povezava z letališčem London Luton. 

Pričakovana odločitev?

Slovenska vlada konec novembra Easyjetu ni podelila subvencij za lete v Slovenijo. Dobile pa so jih družbe Turkish Airlines, Swiss Air, Air Serbia, Montenegro Airlines, Lufthansa, Air France, Wizzair in LOT. 

Na Hrvaškem še lani drugi največji

Med ostalimi so še posebej boleče ukinjene povezave Easyjeta s Hrvaško, potem ko je bila še poleti 2019 med vrhuncem turistične sezone letalska družba celo druga največja na Hrvaškem glede na sedežne kapacitete in je zaostajala le za nacionalno Croatia Airlines. Tako pa zdaj Easyjet ukinja povezave med Veliko Britanijo Dubrovnikom, Pulo ter med Newcastlom in Splitom. Ne bo več niti povezave med Pulo in Liverpoolom, London Lutonom in Zadrom. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Build_NEK2 10:37 22.december 2020.

    Zurnal24 a lah blokirate tte ko neke seks strani spamajo ko mi grejo ful nažiuce

  • Ender3 18:54 20.december 2020.

    Kriza letalskih prevoznikov je glovalna, njihova vloga pa strateška. Tega se večino držav zaveda, le naša ne, postali bomo trgovsko-turistična oaza in odvisni od pomoči drugih, ki jih je vedno manj. Verjetno imamo razlog za preplah !

  • Avatar ovca
    ovca 18:33 20.december 2020.

    Pa ja ni kdo pomislil, da puklasti in njegovi rito*lizci potujejo z Easyjet-om? Oni jih ne potrebujejo.