Slovenija
23 ogledov

“Eden diha drugače kot preostala vas”

Lastnik zemljišča pravi, da ne nasprotuje gradnji avtobusne postaje. (Foto: Andr Žurnal24 main
Avtobusna postaja. Žirovniški župan: Zaradi nerazumnih zahtev lastnika sprožili postopke za razlastitev.

Obnova ceste in gradnja pločnika v Selu pri Žirovnici in Zabreznici se končuje, številni domačini pa se zgražajo nad avtobusno postajo v bližini osnovne šole, ki je še nedokončana. “Zapletlo se je pri pridobitvi zemljišča krajana, zato so bili že sproženi postopki za razlastitev,” je za Žurnal24 povedal žirovniški župan Leopold Pogačar. Pravnomočno odločbo pričakujejo okoli 20. septembra.

“Nasprotuje iz principa”
“Krajan je želel imeti nadomestna zemljišča, vendar z ničimer ni bil zadovoljen. Občina se je vključila, kolikor se je lahko, saj dela izvaja direkcija za ceste, vendar smo na koncu ugotovili, da gre za načelno nasprotovanje. Nekaj težav smo imeli tudi drugje, vendar smo vse uspešno razrešili,” je razložil Pogačar in dodal: “Upam, da se lastnik zaveda, da bo zato šolski avtobus ustavljal na cesti namesto na avtobusni postaji.”

Na občini računajo, da bo po razlastitvi avtobusna postaja hitro dokončana in bodo cesto lahko uradno predali namenu do konca septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.