Slovenija
78 ogledov

Eden prizna, drugi zanika

Igor Jurij Pogačar in Mirko Bandelj Finance / Žurnal24
Razprodaja nepremičnin SCT. Bandelj in Pogačar o pogovorih s Šantlovo in nepremičninah nasprotujoče.

"To ni res. Gospa laže." Tako se je na izjave bivše prisilne upraviteljice SCT Marije Magdalene Šantl v ponedeljkovem intervjuju odzval Igor Jurij Pogačar, direktor Ram Investa. Šantlova je povedala, da je Ram Invest prek odvetnika Mirka Bandlja od nje želel vnaprejšnje zagotovilo, da kot najverjetnejša stečajna upraviteljica SCT ne bo izpodbijala Pogačarjevega nakupa nepremičnin SCT. Šantlova je priznala, da je bila nad to nespodobno ponudbo šokirana.

Pogačar je dejal, da je od nje želel le soglasje upniškega odbora k nakupu nepremičnin, "česar pa gospa ni bila sposobna prebaviti". Spomnimo: Šantlova je že v intervjuju dejala, da se o poslih SCT in Ram Investa ni želela niti izreči, saj pogodb sploh ni videla. O sodelovanju z Bandljem, ki sicer res dela za Ram Invest, pa je Pogačar povedal: "On za te posle ni imel ekskluzivnega pooblastila."

Bandelj, ki je hkrati sedel na stolu pravnega pooblaščenca upravnega odbora SCT, pa je potrdil pogovor s Šantlovo. Kot je dejal, ji je povedal, da je "Ram Invest takoj pripravljen plačati milijon evrov za nepremičnine, če teh poslov ne bo nihče izpodbijal. Jo pa razumem, da ni mogla reči ja." A je dodal, da ker je Ram Invest te nepremičnine kupil za bistveno več, kot so bile ocenjene naknadno, sam meni, da bi te posle težko sploh kdo izpodbijal.

Pogačar pa je postregel še s številkami: 60 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Piranu je kupil za 94 tisoč evrov, hišo v Trnovem s 600 kvadratnimi metri zemljišča pa za 202 tisoč evrov. Cenitev pa, je zatrdil, 
sploh ne pozna.

Komentarjev 1
  • korl27 22:45 23.junij 2011.

    TA PA ŽE NI....................KATA DAJ NEKAKŠNO PREISKAVO .........VPRAŠAJ M. ALI ŠE GA BOLI ROKA?