Slovenija
15 ogledov

Eden zapira, drugi kasira

Policisti, ki so nadomeščali redarja, so bili neizprosni. (Foto: Nada černič Cve Žurnal24 main
Policisti na delu. Oglobili so voznike, ki so zaradi zaprtega parkirišča parkirali na pločniku.

“S tem listkom bom šel na občino, pa naj ga plača župan,” se je jezil občan, ko mu je policist zaradi nepravilnega parkiranja napisal globo v višini 80 evrov. Taka kazen je doletela številne voznike, ki so v soboto obiskali sejem. Ker je bil ta na osrednjem sevniškem parkirišču, so svoja vozila parkirali vzdolž ulice od optike do pekarne. “Ne razburjajte se name, jaz nisem nič kriv. Sem sem bil poslan, ker smo dobili prijavo,” je poskušal biti spravljiv eden izmed policistov, ki so ta dan dodobra napolnili blagajno.

Nekdo je prijavil
“Dobili smo klic, da je pločnik od doma upokojencev do pekarne Kruhek zaparkiran in da je onemogočen promet,” je sobotno ravnanje policistov pojasnil Robert Perc, tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško. “Pred domom so bila parkirana vozila, da se oskrbovanci in uslužbenci niso mogli normalno gibati, poleg tega pa se z invalidskimi vozički ni dalo priti mimo,” je dodal. Zato so na prizorišče poslali policiste, ki so voznikom izdali plačilne naloge.

Kje naj parkirajo
“Ko je občina sprejela sklep o tem, da bo enkrat na mesec osrednje parkirišče v mestu zaradi sejma zaprto, ni posebej opredeljevala, kje naj občani parkirajo,” je povedal Roman Perčič, vodja oddelka za okolje in prostor. “Parkira se lahko tam, kjer je prostor in kjer je dovoljeno,” je bil nazoren Robert Kaše z istega oddelka. Po Perčičevem mnenju bi krajani lahko parkirali na Trupejevi rampi ob železnici. “Stavim, da je bilo tudi parkirišče pri sevniškem bazenu prazno,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.