Slovenija
414 ogledov

Ekosistemi: Imamo vsa potrebna dovoljenja

požar Zalog Straža Manfred von Richthofen
V celjskem podjetju Ekosistemi zatrjujejo, da imajo vsa okoljevarstvena in druga uporabna dovoljenja za obrat v Zalogu.

V podjetju o vzrokih požara še ne morejo govoriti, daj potekata še kriminalistična in forenzična preiskava. Odzvali se bodo, ko bodo znane vse okoliščine o nastanku požara. 

Kot so zapisali, je požar v Zalogu izbruhnil med rednim obratovanjem obrata. Zaposleni so požar takoj začeli gasiti in o požaru obvestili tudi gasilce. Zaradi močnega zahodnega vetra se je požar razširil, tako da ga niso uspeli pogasiti ali vsaj omejiti. 

požar Zalog Straža Velik požar Slovenija Tako se je včeraj več kot 200 gasilcev bojevalo z ognjem

V požaru je bila uničena vsa stacionarna strojno tehnološka oprema in vsi tamkajšnji Ekosistemovi objekti. V podjetju so škodo ocenili za katastrofalno. Dodali so, da ima družba v Zalogu vrsto let organizirano lastno 24-urno protipožarno varovanje, in sicer tako, da je tam stalno prisoten vsaj en delavec z jasno določenimi nalogami protipožarne zaščite. 

Na delu je bilo 200 gasilcev

Zagorelo je včeraj okoli 16. ure. Požar se je hitro razširil na celoten objekt. Gasilcem ga je uspelo do večera omejiti. Na pomoč jim je včeraj popoldne priskočil tudi helikopter slovenske vojske. Danes nadaljujejo z intenzivnim gašenjem. Kot je povedal župan Občine Straža Dušana Krštinca, bodo po tem, ko bo požar pogašen, treba še vsaj pet dni na kraju imeti požarno stražo. 

požar Straža Obsežen požar Slovenija Gasilcem uspelo omejiti požar, pred njimi še naporna noč

Zaradi dima in drugih nevarnih plinov so morali evakuirati 38 prebivalcev, ki se še niso vrnili na dom. Po pričakovanjih naj bi se domov lahko vrnili še danes. 

Na območju še vedno velja omejitev gibanja, so zjutraj sporočili s PU Novo mesto. 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 20:10 21.julij 2017.

    Ekosistemi: Imamo vsa potrebna dovoljenja..............sedaj so na vrsti organi nadzora naj preverijo ,kdo je dal takšna dovoljenja in na osnovi česa ? Nato sledijo sankcije .......sem se hecal !........to je postopek v pravnih državah , nikakor pa v Sloveniji .