Slovenija
37 ogledov

Ekspresna prenova Kolezije

Kolezija Saša Despot
Kopališče. Janković vztraja, da ga bodo zgradili v pol leta, čeprav taka gradnja po navadi traja dobro leto.

Prenova Kolezije je še korak bliže, potem ko je soseda ta teden dala soglasje k izgradnji novega bazena. Zdaj potrebujejo še soglasje drugega soseda, ki ga pričakujejo kmalu, so povedali na Mestni občini Ljubljana (MOL). Ko ga bodo dobili, bodo lahko dopolnili vlogi za pridobitev gradbenih dovoljenj. Pričakujejo, da bodo dovoljenje za rušenje obstoječih objektov dobili do konca julija, za gradnjo novih pa do konca septembra.

Od datuma ne odstopa

"Pričakujemo, da se bodo dela začela predvidoma jeseni, končala pa v začetku maja prihodnje leto, saj je odprtje napovedano za 9. maj," so napovedali na mestnem oddelku za šport. Župan Zoran Janković od tega datuma, ko je tudi mestni praznik, ne odstopa, čeprav projektant Kolezije Robert Potokar pravi, da gradnja takega projekta po navadi poteka dobro leto. "Projektant naj projektira, drugo pa naj prepusti izvajalcu," je dejal Janković, Potokar pa odgovoril: "Sicer je verjetno gradnjo mogoče končati tudi v krajšem času; odvisno predvsem od sposobnosti glavnega izvajalca del in njegove koordinacije." Če bo želel izvajalec ujeti rok, ki ga je postavil Janković, bo moral kopališče zgraditi v sedmih mesecih, saj se bo gradnja v najboljšem primeru lahko začela šele oktobra.

MOL bo letos in prihodnje leto za Kolezijo namenila pet milijonov evrov. Aprila so ji sicer zaradi načrtovane celovite prenove Hale Tivoli, ki je nato padla v vodo, odvzeli 581 tisoč evrov, a ji bodo na julijski seji mestnega sveta ta sredstva vrnili.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 18:54 05.julij 2015.

    Kaj imajo sosedje dajati soglasja , ko pa gre za isto gradnjo ? Se pravi, če se slučajno podre blok zraven mojega in ne dam soglasja za postavitev istega , bom pridobil ob svojem bloku zelenico . No pa tko ...prikaži več enih 100 let , pa bo moj blok , stal v parku , kot vila Podrožnik !!!

  • Žurnalček 18:52 05.julij 2015.

    Kaj te briga , gledaj svojega Župana !

  • klincek 10:29 14.junij 2013.

    Izvajalec GREP