Slovenija
161 ogledov

Ekspresno do operacije

Na seznamu najkrajših čakalnih dob za posamezne posege in preglede je od 14 izva Žurnal24 main
Čakalne dobe. 
Do mamograma in operacije kile v štirih dneh. Z magnetno resonanco in koronografijo več težav.

Najkrajšo čakalno dobo za operacijo ščitnice ima Marko Bitenc, nekdaj kirurg v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, zdaj koncesionar in zasebnik. Zagotavlja, da ste lahko tudi na stroške zdravstvene blagajne "na vrsti takoj".

Termin za operacijo sive mrene pa je mogoče najhitreje dobiti na Očesnem kirurškem centru dr. Pfeifer. Skupaj z ženo ga ima kirurg iz UKC Ljubljana.

Gre za sveže podatke o najkrajših čakalnih dobah, ki jih je za 11 pregledov in posegov danes objavilo ministrstvo za zdravje (MZ). Pojasnjujejo, da so jih pridobili na podlagi ankete. Lotili so se je 1. oktobra, to je dan potem, ko smo od njih želeli pojasnila, zakaj na spletu ni najti obljubljenega seznama trenutnih čakalnih dob za 27 najpogostejših zdravstvenih storitev.

graf, %C4%8Dakalne dobe,  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

O najdaljših (še) molčijo

Na MZ pravijo, da so podatke o najkrajših čakalnih dobah pridobili tako, da so kot pacienti poklicali vse izvajalce zdravstvenih storitev, ki imajo za določene storitve pogodbo z zdravstveno blagajno.

Iz tega odgovora bi bilo mogoče sicer sklepati, da so pridobili tudi vpogled v vse, torej tudi najdaljše čakalne dobe; zakaj so se odločili objaviti le najkrajše, niso pojasnili.

So pa razkrili, da z anketo "ustreznega datuma nismo pridobili za koronografijo, magnetno resonanco, operacijo nosu in grla ter oralno in maksiofascialno kirurgijo". Napovedali so, da bodo anketo odslej ponovili vsak mesec in nato objavili sveže podatke o najkrajših čakalnih dobah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.