Slovenija
188 ogledov

Elektro Celje opozarja pred neporavnanimi obveznostmi upravnika Atrij Celje

slovenija 15.01.13, elektrika, elektricna energija, daljnovod, foto: Anze Petkov Anže Petkovšek
Elektro Celje bo v prihodnjih dneh etažne lastnike pri upravniku Atrij Celje začelo obveščati o neporavnanih računih iz naslova omrežnine za skupno rabo električne energije. Pozvali jih bodo, naj razmislijo o drugem upravniku, če dolgovi ne bodo poravnani pa bodo v skrajnem primeru odklopili merilna mesta za električno energijo.

Iz Elektro Celja sporočajo, da kljub dogovorom z upravnikom Atrij Celje glede poplačila nastalih dolgov iz naslova omrežnine, že dalj časa nastaja dolg. Zato v Elektro Celje vse etažne lastnike z omenjenim upraviteljem pozivajo, da se aktivno vključijo v reševanje nastalega problema glede poplačila dolgov.

"Izberite drugega upravnika"

"V skrajnem primeru tudi na način, da izberejo drugega upravnika," pravijo na Elektro Celje. "Upravnik Atrij Celje, ki so ga etažni lastniki pooblastili za posredovanje plačil in urejanje pogodbenega razmerja z družbo Elektro Celje, namreč kljub večmesečni zamudi, do sedaj
dolga ni poravnal. Prav tako se ne drži že večkrat sklenjenih dogovorov glede poplačil."

Družba Elektro Celje se, kljub možnosti odklopa merilnih mest za električno energijo v skupnih
prostorih, za ta ukrep do sedaj ni odločila, saj še skušajo najti rešitev, ki bo dobra za vse odjemalce.

V skrajnem primeru odklop

"V primeru, da se kljub številnim aktivnostim v smeri poplačila nastalega dolga in
velike mere potrpežljivosti ob iskanju ustreznih rešitev s strani družbe Elektro Celje, dolg za
plačilo stroškov električne energije za skupne prostore ne bo poravnal, bodo primorani
ukrepati skladno s 151. členom Energetskega zakona (Uradni list RS številka 17/2014)," sporočajo iz Elektra Celje.Zakon določa, da lahko elektrooperater odklopi uporabnika sistema na posameznem prevzemno-predajnem mestu po predhodnem obvestilu, če ta v roku, določenem v obvestilu, ne izpolni svoje obveznosti, med katere med drugim spada tudi plačilo omrežnine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.