Slovenija
60 ogledov

Eles izbral izvajalce sanacije

sneg logatec Anže Petkovšek
Zaradi izrednih razmer po ujmi je družba Eles s pogajanjem brez predhodne objave izbrala izvajalce, ki bodo sanirali prenosno omrežje.

Zaradi žleda, ki je v začetku meseca ohromil del Slovenije, je bilo porušenih 59 daljnovodnih stebrov, 35 pa poškodovanih – škoda je glede na zdaj znane podatke ocenjena na 12 milijonov evrov.

Eles se je za odpravo posledic na omrežju 400- in 220-kilovoltne napetosti odločil za konzorcij  Dalekovod Ljubljana in Dalekovod Zagreb, za sanacijo na napetostnem nivoju 110 kilovoltov pa podjetje Elektroservisi.

Neizbrani se lahko pritožijo

Izvajalce so izbrali s pogajanji brez predhodne objave. "Pogajanje je bilo javno, večstopenjsko, pri čemer je v vsaki stopnji odpadel ponudnik, ki je podal najslabšo, najmanj ugodno ponudbo. Z doseženimi cenami storitev za izvedbo sanacije smo zadovoljni, saj so kar 20 odstotkov nižje v primerjavi z mednarodnim javnim razpisom za izgradnjo Beričevo–Krško," je povedal direktor družbe Aleksander Mervar. Če se ostali ne bodo pritožili, pri Elesu sanacijo omrežja pričakujejo do konca maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.