Slovenija
59 ogledov

Ena dvorana ni dovolj

11.oktobra je predvideno odprtje nekdanjega kina Center. Dolgoletni direktor Ivo Žurnal24 main
Po novem se bo legendarni kranjski kino imenoval Kolosej Deluxe. ˝Deluxe zato, ker bo mestni kino z nadstandardno opremo,˝ je ime komentirala Tjaša Smrekar iz ljubljanskega Koloseja.

Poleg imena bodo novost tudi tri manjše dvorane namesto dosedanje velike, popolnoma pa bo prenovljen gostinski lokal. Naložba v obnovo je dva milijona evrov.

Dobrodošla modernizacija

Dolgoletni direktor Ivo Trilar meni, da bo sprememba nadvse dobrodošla. Na začetku si je sicer predelavo predstavljal nekoliko drugače. Razmišljal je o ohranitvi velike dvorane in gradnji dveh manjših na strehi. Predelavo velike v tri manjše kljub temu podpira. ˝Po dolgem času bomo lahko istočasno spet vrteli tri filme,˝ je pojasnil.

 

Kino Center

Prenova. V Kranju skoraj pol leta ni kinopredstav. Kino Center so spomladi zaprli zaradi vzdrževalnih del, ki so se nato prelevila v temeljito prenovo. ˝Zaradi dotrajanosti se je izkazalo, da je bolje izpeljati že dolgo predvidena prenovitvena dela,˝ je dejala Tjaša Smrekar.

Kolosej. Ljubljanski Kolosej je postal lastnik kina Center leta 2006, in sicer z nakupom podjetja Kino Kranj.

Z eno dvorano ne gre
˝Lažje bomo spremljali novosti, tudi časovnega zamika prihoda filmov v Kranj ne bo več,˝ napoveduje Trilar, prepričan, da Kranjčanom ne bo več treba v ljubljanski Kolosej. Še bolj slikovita je bila nekdanja programska vodja Ana Bešter. ˝Z eno dvorano pripravljati kinoprogram v Kranju ni smiselno,˝ meni in pojasnjuje, da je filmov preprosto preveč in da ni smiselno vrteti samo akcijskih uspešnic.

Prvič konkurenca
V Kranju bo prvič na področju kinopredstav konkurenca, saj na Planini gradnjo svojega centra končuje tudi Tuš. Pri Koloseju se tekmecev ne bojijo, saj so jih vajeni iz drugih večjih mest. Pričakujejo tudi povečanje števila obiskovalcev. ˝September je v Kolosejevih kinematografih najbolj obiskan mesec po letu 2006,˝ pravi Smrekarjeva. Kakšen obisk pričakujejo v Kranju, še niso želeli razkriti, se pa zavedajo, da bo veliko odvisno od ponudbe. ˝Kadar so filmi dobri, je gledalcev takoj precej več. V Kolosejevih kinematografih so najbolj gledani filmi letos Kung fu panda, Seks v mestu ter Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje,˝ dodaja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.