Slovenija
12 ogledov

Ene žalosti, druge veseli

Ambasada Gavioli. Konec meseca začenja novo močno sezono. Župan bi v industrijski coni raje videl nova delovna mesta.

Izola. Prostor oddajamo naprej, o prireditvi smo obveščeni,” so nam potrdili v Mercatorju, ko smo preverjali, ali se bo v njihovem objektu v izolski industrijski coni po nekajmesečnem zatišju znova začel niz množičnih zabav. Ambasada Gavioli namreč v soboto, 30. januarja, napoveduje začetek nove močne sezone.

2.500 obiskovalcev največ gre v Ambasado Gavioli.

 

Mercator je prostor (gre za 1.500 kvadratnih metrov velik objekt in deset tisoč kvadratnih metrov zemljišča) kupil, ker je tam načrtoval trgovski center, a je od te namere nato odstopil. Ali so načrte pokopali za vselej in ali morda nameravajo nepremičnino prodati, nam v petek pri najboljšem sosedu niso znali povedati, ker so bili “pristojni za naložbe prezaposleni”.

Nazadnje razburil
November 2008.
Zaradi hrupa in gneče so bližnji stanovalci zahtevali posredovanje policije. Ta je v nadaljevanju noči prejela še klice na pomoč iz množice pred vhodom v diskoteko, saj naj bi v gneči nekaterim zmanjkovalo zraka. Po tem dogodku so pristojni ugotovili, da sta nujna nov varnostni načrt in požarni red. Policisti sicer pravijo, da se kršitve javnega reda in miru ne dogajajo nič pogosteje kot na drugih nočnih lokacijah po Obali.

 

Župan bi raje službe
Zavedam se, da mladi potrebujejo tudi tovrstno zabavo, vendar mi je hkrati žal, da v industrijski coni nimamo namesto množičnih zabav raje več podjetniških projektov oziroma dejavnosti, ki bi dale nova delovna mesta,” začetek nove sezone komentira župan Tomislav Klokočovnik. Dodaja, da ob zadnji prireditvi v diskoteki lokalna skupnost organizatorjem ni izdala dovoljenja za želeno obremenitev okolja s hrupom oziroma za zaprošene decibele.

Konec januarja Ambasada Gavioli 15. sezono začenja pod novo upravo. Po debelem desetletju se vračata legendi Valentino Kanzyani in Umek, ki sta postavila temelje elektronske glasbe v zibelki klubske kulture na Obali. Domačin DJ Ian F. od te sezone pričakuje veliko: “Tudi zato, ker je klub najela organizacija Fetch the Vibe, ki je do zdaj uspešno in kakovostno organizirala dogodke po vsej Sloveniji. Tudi sam sem imel vedno dobre izkušnje z njimi. V Izolo se bodo vrnili vrhunski didžeji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.