Slovenija
31 ogledov

Energijsko odgovorna gradnja - Za jutri

Žurnal24 main
Učinkovita energijska obnova stavbe lahko z Esalovimi izdelki močno zmanjša stroške ogrevanja in hlajenja ter s tem omogoča hiter povratek investicije.

Z gradnjo danes ne razumemo le načrtovanja in realizacije projekta v okviru proračuna stranke, temveč tudi odgovornost do družbenih in ekoloških potreb prihodnjih generacij. Stavba mora zagotavljati porabniku občutek varnosti, zavetje pred vremenskimi in drugimi vplivi, ter ugodno bivalno ali delovno klimo za dolgo obdobje in brez velikih stroškov fizične obnove.

Posebno projektiran sistem prezračevane fasade Swisspearl je s perspektive gradbene fizike najzanesljivejši. Notranji sloji zagotavljajo zgradbi nosilnost ter toplotno in zvočno izolativnost, zunanja obloga pa učinkovito varuje notranji sestav pred vremenskimi vplivi. Večina padavin odteče po fasadni oblogi, prezračevanje pa omogoča hitro in neovirano prehajanje vlage iz konstrukcije v ozračje, in preprečuje nastanek kondenza v notranjih slojih. Najrazličnejše možnosti uporabe Swisspearl plošč omogočajo, da lahko zunanji sloj oblikujemo z nagnjenimi deli, in tako zmanjšamo vpliv sonca. Možna je tudi estetska integracija elementov za senčenje, ki so izdelani iz enakega materiala.

 

Fasadni sistemi Swisspearl z ustrezno izolacijo in prezračevanjem omogočajo energetsko in stroškovno učinkovitost, obenem pa bistveno podaljšujejo trajnost stavb, ter pripomorejo k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov. Ekološko neoporečne vlaknocementne plošče dodatno prispevajo k prijetnemu bivalnemu počutju kakor tudi naravnemu in sodobnemu videzu stavb.