Slovenija
27 ogledov

Eni olimpijce, drugi denar

Gregor Veselko Suzana Kos
Jadralna zveza Slovenije. Ena struja drugi odreka zakonitost prek več kot tri leta stare tožbe.

Jadralna zveza Slovenije (JZS) bo na jutrišnji skupščini dobila novo vodstvo, saj se končuje mandat predsednika Gregorja Veselka, sicer bivšega prvega moža Luke Koper. Ali bo znova kandidiral, ni znano; na zvezi pravijo le, da so prejeli več kandidatur.

Dva predsednika?

Obenem je bil v teh dneh sklican (pozneje pa tudi prestavljen) narok za tožbo, v kateri ena od struj znotraj zveze nasprotuje Veselkovi izvolitvi.

"Edina zveza, ki je sodno potrjena, je naša, nima pa plačilne kartice," pravi Stanislav Žbogar, predstavnik tožnikov proti JZS. Formalno je tožbo leta 2009 vložil Jadralni klub Jadro iz Kopra. Žbogarjeva struja je leta 2010, ko je Veselko na eni od skupščin odstopil z mesta predsednika, izvolila novo vodstvo zveze – Aljošo Tomaža. Skupščina, na kateri je Veselko odstopil, pa naj bi se pozneje izkazala za nezakonito, in ker si je vmes premislil, se je kot predsednik ohranil.

Športniki in jahtaši

"Težava je, da imajo v jadralni zvezi vsi klubi po en glas, čeprav jih le manjšina izvaja 90 odstotkov vseh dejavnosti, skrbi za jadralsko reprezentanco in prinaša olimpijske kolajne. Preostalo so jahtaši," pravi  Žbogar.

Mitja Margon, predstavnik jadralne zveze, pa v nasprotju z njim poudarja, da vsi klubi plačujejo članarino, državna sredstva pa gredo tako ali tako tistim, ki se ukvarjajo z jadralsko reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.