Slovenija
34 ogledov

Eni v ponedeljek v šolo, drugi na počitnice

Šola Profimedias
Nekateri osnovnošolci bodo prvomajske počitnice začeli v ponedeljek, drugi šele v sredo.

V ponedeljek 25. in 26. aprila bo večina slovenskih osnovnošolcev imela pouk, nekatere osnovne šole pa so se odločile, da bodo prvomajske počitnice podaljšale in s prostimi dnevi začele že prej. 

PREBERITE ŠE: 

Tako bo na primer na OŠ Horjul, OŠ Valentina Vodnika v Ljubljani ali v OŠ Mojstrana na Gorenjskem, kjer bodo učenci in učenke doma tudi v ponedeljek in torek. Kljub temu otroci za šolsko snov ne bodo prikrajšani, saj so ali še bodo manjkajoče ure nadoknadili z dvema delovnima sobotama. 

Šolski koledar sicer vsako leto določi ministrstvo za izobraževanje, vzgojo in šport, a šole imajo pri njegovem oblikovanju tudi nekaj svobode. 

Šola lahko dva dneva sama določi

"Šola lahko v letnem delovnem načrtu določi, da se dva dneva pouka v šolskem letu izvedeta v drugem terminu, kot ju za pouk določa šolski koledar, ne more pa ju izvesti na dan, ko pouk že poteka," je zapisano v Pravilniku o šolskem koledarju za osnovne šole. "Dneva ne smeta biti določena v istem tednu, razmik med njima pa mora biti najmanj teden dni."

Hiter pregled spletnih strani posameznih šol sicer pokaže, da bo večina slovenskih osnovnošolcev v ponedeljek morala k pouku. Kako je pri vas?

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.