Slovenija
61 ogledov

Eno leto zvestobe od 19 do 141 evrov

telefoni primerjava J. Z.
Vezava se pri različnih operaterjih in različnih telefonih različno splača, včasih pa se bolj splača celo nakup na obroke, zato se pred nakupom dobro informirajte. Mi smo primerjali cene za dva telefona.

Telefon LG L70 tako na primer pri Telekomu, Simobilu in Tušmobilu v redni prodaji stane enako, 189 evrov.

Za eno leto od 19 do 117 evrov popusta

Za eno leto zvestobe vas Simobil nagradi z 117 evri popusta, Tušmobil pa le z 19 evri cenejšim telefonom. Pri dveh letih vezave je razpon popustov od 93 pri Telekomu do 141 evrov pri Simobilu. 

Zanimivo, je pri Simobilu telefon v primeru vezave za eno leto le 24 evrov dražji, kar pomeni, da Simobil za enoletno vezavo ponuja 80 odstotkov popusta, ki naročnikom pripada ob dveletni vezavi. 

Nižja naročnina se slabo obrestuje 

Kdor se pri Simobilu veže, a ne kupi naprave, ampak si raje zniža naročnino, ne prihrani veliko. Z dveletno vezavo lahko na paketu Neskončni S prihrani dva evra na mesec ali skupaj 48 evrov, z enoletno vezavo pa le 1,20 evra na mesec, kar v celem letu vezave znese vsega 14,40 evra. 

Ob dvoletni vezavi vam Telekom telefon proda za 96 evrov, ob enoletni vezavi pa za 132 (pri paketih Enostavni in Penzion 300 je cena nekaj višja). Enoletna zvestoba je tako pri Telekomu vredna 57 evrov, dvoletna pa 93 evrov popusta. Je pa mogoče pri njih telefon v spletni trgovini mogoče dobiti za 175,78 evra.

Ugodnejši obroki kot enkratno plačilo

Pri Tušmobilu lahko ob vezavi za 24 mesecev telefon dobite za 80 evrov, v primeru obročnega odplačevanja pa stane 96 evrov (24 krat štiri evre). Enoletna vezava prinese le 19 evrov popusta, saj stane telefon v tem primeru 170 evrov, je pa v tem primeru  ugodneje plačevati na obroke, kjer stane 12 krat 14 evrov ali 168 evrov. 

Primer dve: že pri redni ceni 60 evrov razlike

Sony Xperia M2 je v redni prodaji pri Tušmobilu 60 evrov cenejša kot pri Simobilu. Za enoletno zvestobo vas najbolj nagradi Telekom, in sicer s 144 evri popusta, medtem ko ga Tušmobil ponuja le 29 evrov. Ob dveletni vezavi pa Telekom ponuja 184 evrov cenejši telefon, Tušmobil pa le 129 evrov, a je zaradi cenejše osnovne cene razlika med njima le pet evrov. 

Zanimivo je pri Tušmobilu ob vezavi za eno leto cena telefona skoraj enaka, ne glede na paket. Kdor bi se vezal na paket Najbližji XL za 29,90 evra na mesec, bi plačal 200 evrov, kdor pa najcenejšega S za 9,90 evra, pa le deset evrov manj, čeprav bi prvi pri Tušmobilu v enem letu pustil 240 evrov več. Razlika pri dveletni vezavi je precej večja, v tem primeru je cena telefona od 60 do 200 evrov.

Komentarjev 4
  • Realist 22:41 18.avgust 2014.

    Katerikoli telefon vzameš bodo primerjave vsakči različne. Dejstvo je tudi, da ljudje najprej izberejo paket šele nato se odločijo za telefon, saj je vedno več takšnih, ki jih kupijo na prostem trgu. Če pa pogledamo samo pakete potem se tudi ...prikaži več sam strinjam da so najbolj ugodni pri Tušmobilu.

  • korisnik_362 21:42 18.avgust 2014.

    Živjo Dixon, na nek način se strinjam s tabo, da je vsaka primerjava zavajujoča, tako kot je vsaka statistika, kar pa ne pomeni, da ni smiselna. Tokrat sem poskušal pokazati, koliko se v resnici pridobi z vezavo pri izbranih paketih, ...prikaži več da je to zelo različno pri različnih operaterjih, da včasih že vezava za eno leto prinese skoraj enake koristi kot za dve leti in da se vse to splača prej preveriti. Za to ilustracijo je zadoščala primerjava primerljivo dragih paketov in dveh telefonov. Ali je komu pomembnejši ustrezen paket ali super telefon na obroke, ki jih plačuje tudi z ceno za svojo mero prevelikega paketa, pa izbira vsak sam.

  • Dixon 20:46 18.avgust 2014.

    Tole je malce pristranska primerjava oz. bi jo lahko naredili na malce drugačen način. Vse je odvisno od paketa, ki ga izbereš, saj uporabniki uporabljajo oz. imajo želje po različnih telefonih. Najbolj je važen paket in koliko plačaš zanjga in ...prikaži več kaj dobiš. Ker če samo to pogledaš potem je Tušmobil daleč spredaj in so edini operater kjer imajo skoz akcije! Telefon je v tem segmentu zadnja briga :)