Slovenija
19822 ogledov

Enormne odpravnine v primeru odpuščanja na RTV Slovenija

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija
Tako je generalni direktor zaščitil svoje najožje sodelavce ...

Generalni direktor Andrej Grah Whatmough trenutno svojih nalog ne opravlja, za svojega zastopnika je pooblastil Uroša Urbanijo. Ta ga nadomešča pred organi zavoda, za ostale naloge pa je pooblastil strokovno direktorico za finance Anico Žgajnar.

Kljub odsotnosti pa je Grah Whatmoughu uspelo poskrbeti za svoje najožje sodelavce, ugotavljajo stavkajoči zaposleni na RTV Slovenija, ki skupaj vodijo spletno stran Tukajsmo.info. 

9. decembra je bil namreč v Uradnem listu objavljen aneks h kolektivni pogodbi RTV-ja, po katerem se bo vsem, ki se jim bodo prekinile pogodbe o zaposlitvi in se bodo morali vrniti na prejšnja delovna mesta, izplačal največ 20-kratnik osnovne plače.

Iz aneksa: "Ne glede na določbe zakonov, veljavnih kolektivnih pogodb in drugih veljavnih dogovorov vsakemu delavcu, ki mu pogodba o zaposlitvi preneha brez njegovega posebej podanega izrecnega soglasja, pripada odpravnina v višini toliko bruto plač, ki bi jih po pogodbi še prejel, vendar največ v višini 20-kratnika osnove ..."

"Preračunajte, koliko filmov, risank ali športnih prenosov bo šlo v žepe Grah Whatmoughovega generalnega vodstva," opozarjajo v kolektivu RTV Slovenija.

Poleg tega pa aneks ureja plače najnižje uvrščenih poklicev na plačni lestvici RTV Slovenija in tako po besedah vodstva "odpravlja dolgoletne krivice". Kakšne bodo po novem njihove plače, lahko preverite na tej povezavi.

"Vodstvo se sindikatoma zahvaljuje za izjemno konstruktivno držo, ki je omogočila, da se odpravijo dolgoletne plačne anomalije in popravijo plačni razredi najnižje plačanih poklicev na javnem zavodu. S podpisom Aneksa številka 14 h kolektivni pogodbi javnega zavoda je vodstvo razrešilo tudi eno od stavkovnih zahtev Koordinacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija, četudi ta pri pripravi Aneksa številka 14 v nobenem delu ni sodelovala," so zapisali v sporočilu za javnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 64
  • banja 09:36 17.december 2022.

    Bravo, tako se dela. Pokazati je treba levičarjem, da RTV ni samo njihova. Take pravice NIMAJO!

  • robi2107 06:40 13.december 2022.

    Treba odjavt to kurčevo rtv, pol nej si pa izplačujejo svoje odpravnine. Briga me, kaj majo, če to ni za moj gnar.

  • jakec1575 22:39 12.december 2022.

    jaz mislim, da bo kaj na veliki planini gorelo. ogabneži do konca

Sorodne novice