Slovenija
53161 ogledov

Čustven zapis: "Sodelavka pravi, da je vse to skupaj samo še smešno. Pa je res?"

Dejan Ladika TV Slovenija
Novinarje na javni televiziji razburja nov ukrep Uroša Urbanije.

Novinarji dnevnoinformativnega programa se morajo na zahtevo direktorja Uroša Urbanije po novem na rednih redakcijskih sestankih vpisovati na listo prisotnosti. Gre za nov ukrep vodstva, ki je začel veljati na začetku tedna. Novinarji, ki se morajo sicer ob prihodu in odhodu na delovno mesto štempljati, po nam znanih informacijah od odgovornih niso prejeli nobenega pojasnila glede tega. 

Urbanija: Gre za hujšo kršitev delovnih obveznosti

Na nov ukrep Urbanije se je na facebooku odzval voditelj in novinar Dejan Ladika. "Ko smo doma odhajali na praznično rajanje, je prišel mail iz pisarne direktorja televizije, naj pojasnim, zakaj me dan prej ni bilo na redakcijskem sestanku ob 9.30, saj da gre za hujšo kršitev delovnih obveznosti. Na kratko sem odgovoril, da sem bil na sestanku, da to lahko potrdi tudi moj neposredno nadrejeni urednik. Ob koncu sestanka nam je bil namreč na mizo vržen list papirja, na katerega naj bi se prisotni podpisovali, da bi s tem dokazali svojo prisotnost na sestanku," opisuje Ladika. "Nisem se podpisal – v bistvu ne znam opisati skrajno nelagodnih občutkov, ki so me preplavili ob tem," dodaja.

Nov opomin pred odpovedjo?

Ladika je eden od 38 zaposlenih na javni televiziji, ki so izrazili solidarnost s šikaniranimi kolegi. Ker naj bi s prihodom v studio televizije ob koncu informativne oddaje kršili hišni red, je vseh 38 novinarjev prejelo opomin pred odpovedjo delovnega razmerja. "In zdaj novo opozorilo o hujši kršitvi delovnih obveznosti, ker sem bil na sestanku, a se nisem podpisal na nek list papirja, ki je bil potem posredovan direktorju televizije. Zvečer mi je sodelavka poslala sporočilo, češ da je vse to skupaj samo še smešno. Pa je res?" se sprašuje Ladika.

Komentarjev 36
  • miro8 10:33 10.december 2022.

    Končno ! Zadnjih 70 let sami lenuhi in delomrzneži, z dobrimi plačami, za popivanje v "bangladešu" !

  • Plavi-mil 09:34 10.december 2022.

    Pravilno, pa kaj so oni, nadljudje ? , naj gre v firmo, bo videl, kako se bo štempljal,

  • Janez11 08:48 10.december 2022.

    Kako se izplačujejo plače v tej javni hiši? Koliko ur na mesec mora opraviti Erika , Bergant, Ladika in podobni levičarski aktivisti , če ni registracijske ure , da bi se registrirali prihode in odhode iz delovnega mesta. Erika dobi ...prikaži veči plačo 4.195in se sprašujem za koliko ur dela. Plače na RTV https://siol.net/novice/slovenija/rtvs-razkril-place-zaposlenih-tokrat-z-vsemi-dodatki-575992