Slovenija
31807 ogledov

Epidemiološka slika regij: Takšno je najnovejše stanje!

Ljubljana Profimedia
Sedemdnevno povprečje okužb se je zvišalo, a ostajamo v oranžni fazi.

Ob 4402 opravljenih PCR testih je bilo v ponedeljek potrjenih 740 okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 16,8-odstoten. 

Nove okužbe | Avtor:

Največ novih okužb so zabeležili v naslednjih občinah: Celje (26), Žalec (16), Novo mesto (19), Ljubljana (92), Maribor (19) in Koper (39). 

"Razvidno je, da so okužbe razpršene po vsej državi, kar nakazuje, da razmere še niso takšne, kot bi si želeli," je na današnji tiskovni konferenci dejala uradna govorka vlade Maja Bratuša

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 572,2. "Večjih sprememb ni opaziti," je dejala Bratuševa. "Najslabša ostaja obalno-kraška regija, najmanj okužb pa je v zasavski, savinski in podravski regiji."

14-dnevna incidenca | Avtor:

7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev znaša . "Najslabše je stanje v obalno-kraški regiji, kjer znaša sedemdnevna incidenca 396, kar je precej več kot včeraj, ko je le ta znašala 345," je ob predstavitvi podatkov povedala Bratuševa. "Največje izboljšanje je v posavski regiji, kjer znaša sedemdnevna incidenca 266. Posavska regija je 4. najboljša regija, medtem ko je bila še včeraj 3. najslabša."

7-dnevna incidenca | Avtor:

Razlike med posameznimi regijami niso zelo velike, vsak nov izbruh lahko spremeni epidemiološko sliko posamezne regije.

Še vedno se glede na semafor sproščanja ukrepov nahajamo v oranžni fazi. "Oba pogoja za oranžno fazo sta še vedno izpolnjena," razlaga Bratuševa. "Sedemdnevno povprečje dnevnih okužb je nekoliko višje, kot smo poročali v zadnjih dneh, in znaša 879. Včeraj je bila ta številka 822, v nedeljo 823."

Oranžna Slovenija | Avtor:

Semafor | Avtor:

Hospitaliziranih je 691 bolnikov, od tega jih je 127 na oddelkih za intenzivno nego. Zaradi covid-19 je včeraj umrlo pet oseb.

"Število hospitaliziranih se znižuje, hospitaliziranih je manj kot 700 pacientov, in sicer 691," je povedala Bratuševa. V bolnišnice je bilo včeraj sprejetih 34 bolnikov, odpuščenih jih je bilo kar 76. "Iz grafa je razvidno, da so bili odpusti včeraj precej višji, kot je bilo pričakovati. Število sprejemov je bilo včeraj podobno kot v zadnjih dneh."

Hospitalizirani | Avtor:
Hospitalizirani | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • igor669 07:12 17.februar 2021.

    Pa sem očitno imel prav! Na obalnokraškrem je bilo najmanj okužb, ker so bili vsi prekuženi, eno leto nazaj! Seveda ni nihče opazil razlike s prešnjimi leti dokler se ni naredilo cel halo in začelo mastno služiti nad tem! Zdaj ...prikaži več po enem letu bo največ okuženih na obalnokraškem, ker očitno prekuženost traja točno eno leto plus mutacije. Mislim in trdim da prekuženi bomo bolj odporni proti mutacijam, kot pa cepljeni!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:22 16.februar 2021.

    Škoda, ker večina več ne verjame številkam, ki se jih objavlja.

  • CORONABUCI 16:16 16.februar 2021.

    I. H. pojdi rajši ceste pometat.