Slovenija
27 ogledov

Erjavcu očitajo, da se ne druži s partizani

Karl Erjavec Saša Despot
V Desusu temperatura znova nevarno narašča. Pokrajinski odbori zaskrbljeni nad usodo stranke, predsedniku Erjavcu očitajo, da je nepriljubljen med Slovenci in da še na partizanske proslave več ne hodi. Erjavec odgovarja: to so le glasni posamezniki.

Na kritike, ki so se znova okrepile proti njemu, prvak DeSUS Karl Erjavec odgovarja, da gre za glasne posameznike, ki ne razumejo položaja, v katerem se je znašla država. "V časih, ko bi morali ščititi upokojence, raje rušijo tiste, ki podpirajo upokojence," je dejal in spet izrazil pričakovanje, da pokojnine v prihodnjih dveh letih ne bodo zamrznjene.

Kot je še dejal, bo o pozivih po njegovem odstopu tekla beseda na izvršnem odboru stranke, na skorajšnji konvenciji pa tudi na spomladanskem kongresu DeSUS.

Ni ga več med priljubljenimi

V pokrajinskem odboru sicer koalicijskega Desusa za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje zahtevajo, so se okrepile kritike do šefa stranke. Kot pravi predsednik odbora Jože Jazbec, so zaskrbljeni nad usodo stranke zaradi padajoče podpore in dejstva, da njenega predsednika Erjavca dolgo ni več na listi priljubljenosti. Jazbec bi za novega predsednika stranke predlagal sedanjega sekretarja Ljuba Jasniča. Na konvenciji sicer o predsedniku ne morejo odločati, zato Jazbec, katerega ideje naj bi delili tudi posamezni občinski odbori gorenjskih, ljubljanskih in podravskih pokrajinskih organizacij, predlaga sklic izrednega kongresa stranke.

"Ne vem, kdo mu je prepovedal"

"Ljudje čakajo, da se bo kaj spremenilo, a se to ne zgodi," je oster Jazbec, ki si želi korenitih sprememb. Erjavcu članstvo očita, da vodstvo stranke že dlje deluje izven njega in da je Erjavec kot zunanji minister zelo pogosto odsoten. Poleg tega pa po Jazbečevih besedah Erjavec ni navzoč na nobeni partizanski proslavi več. "Ne vem, kdo mu je prepovedal," je dodal Jazbec.

Komentarjev 26
  • Žurnalček 00:23 12.december 2012.

    Tale pasus mi je najbolj všeč : "Kot umazana cenena prostitutka !"

  • Žurnalček 00:19 12.december 2012.

    Jaz ti garantiram , z svojo častjo, da bi prfektno govorila Rusko, če sta pa mlajša , vaju pa ne bi bilo , ker bi vajina starša , ki sta vaju vzgojila tako roglavega , končala v Sibiriji in gulagu !

  • Žurnalček 00:15 12.december 2012.

    Pieteta do tistih, nič drugega , ki so ti omogočili , da danes v tvojem rojstnem listu piše SLOVENEC ! Ena majhna malenkost , evo 8 črk napisano na mašino, vendar je za to bilo potrebno biti na pravi strani, ...prikaži veči, na tisti , ki je pošasti odsekala glavo !