Slovenija
19 ogledov

Erjavec in Simčič igrata skrivalnice

Ivan Simčič in Karl Erjavec Igor Zaplatil / Delo
Brez originala. Simčič še ni pokazal srednješolskega spričevala.

Afera Spričevalo. Ivan Simčič še vedno ni pokazal svojega spričevala srednje gostinske šole.

Vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša je videl fotokopijo, ki jo je overil slovenski notar. "Meni se ne zdi spričevalo nič katastrofalnega," je dejal. Simčič je poslanskemu kolegu pokazal tudi dokument, da so mu original zasegli skupaj z delovno knjižico v času preiskave na ministrstvu za obrambo (Mors) in tožilstvu. Jurša je dodal, da bi morda moral odgovarjati tudi tisti, ki je spričevalo podpisal, vendar ga ni vnesel v uradno evidenco.

Karl Erjavec se na naše klice in SMS-sporočila ne odziva, danes popoldne pa sta s Simčičem televizijam pokazala njegov indeks s fakultete in spričevalo kovinarske šole. Simčič nam je sicer sporočil, da bo pojasnila dal, ko bo pridobil original spričevala z Morsa oziroma tožilstva, kjer naj bi ga imeli že pet let. Danes je tudi že dvignil dopis z osnutkom ugotovitev o konkretnem primeru, ki mu ga je poslala Komisija za preprečevanje korupcije.

Komentarjev 8
  • Tupamaros 12:00 02.marec 2012.

    Od kdaj je za poslanca DZ potrebna izobrazba? So pravnomočno izvoljeni na volitvah. Končno spričevala ali diplome ne zagotavljajo konkretne uporabnosti in sposobnosti opravljanja zahtevanih del in nalog.

  • Klemen Zec 11:12 02.marec 2012.

    stranka upokojencev naj kar bo, samo pomesti bi morali s takimi kot so Erjavec in njemu podobni politikanti, ki skrbijo le zase, narod pa fopajo z raznimi floskulami kaj vse bi bilo dobro itd. Karla odstavit in ga zamenjat z ...prikaži več pravim upokojencem, ki se bo resnično boril za upokojence.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:56 02.marec 2012.

    Mala šola v Belgiji je pogorela,zato Kahl ne more dobit originalov!