Slovenija
1745 ogledov

Erjavec in Šoltes: Zamere sta vrgla v kante

Karl Erjavec Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
Šoltes sprožil Erjavčev odstop, zdaj je njgov glavni kandidat.

Stranka upokojencev DeSUS je Igorja Šoltesa danes še uradno potrdila za nosilca liste kandidatov za poslanke in poslance v Evropskem parlamentu. Volitve poslancev bodo 26. maja. 

Poleg Šoltesa so na kandidatni listi šeizvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak, asistent evropskega poslanca Iva Vajgla Damjan Stanonik, upokojenka iz Hoč Zdenka Gajzer, upokojenec in lastnik podjetja iz Izole Vitomir Mavrič, vodja oddelka kontrole kakovosti v Leku Maja Sušec, vodja prodaje ključnim kupcem v Vina Kras Peter Boršič in vodja sektorja za stanovanja na okoljskem ministrstvu Vesna Dragan.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je prepričan, da bo stranka v Evropskem parlamentu imela svojega poslanca ter, da bo imel ta "tudi zelo dobre možnosti, da v evropskem parlamentu zasede kakšno pomembno mesto". Šoltes medtem pričakuje težko borbo. "Dobili smo listo, ki jo sestavlja žlahtnost in mladost, tudi modrost, humanost in strokovnost. To je garancija, da gre za verodostojno listo, ki bo naslavljala realne teme," je povedal Šoltes.

Zadnja anketa Evropskega parlamenta stranki DeSUS ni pripisala nobenega mesta v Evropskem parlamentu. Več o projekciji, ki precej slabo kaže tudi LMŠ, preberite tukaj. 

“Dars vzdrževanja avtocest ne načrtuje ustrezno,” pravi Šoltes. (Foto: Dejan Mij | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Šoltes in Erjavec sta še povedala, da so stare zamere iz zadeve s kantami pozabljene. "Če se izrazim poetično, bi rekel, da sva zamere vrgla v smeti ali kante," je odgovoril Šoltes in dodal, da je v politiki pomembno sodelovanje. "V slovenski politiki je že preveč primerov, kjer te zamere blokirajo odločitve, ki so pomembne za Slovenijo in Evropo," je pojasnil.

Računsko sodišče, ki ga je vodil Igor Šoltes, leta 2010 predlagalo razrešitev tedanjega okoljskega ministra Karla Erjavca, ker ni izvedel ukrepov na področju ravnanja z odpadki, ki jih je zahtevalo. Erjavec je na zahtevo tedanjega premiera Boruta Pahorja nato tudi odstopil in ob tem navedel, da so ga "odnesle ene kante za smeti". 

 "V zvezi s tem nisem imel nikdar nobene zamere. Ker so bili igralci pri kantah čisto drugje. Šoltes je samo opravljal svojo strokovno nalogo," je danes dejal Erjavec.

 

Komentarjev 3
  • sam50 07:17 20.april 2019.

    Za pospraviti lep zaslužek v žep so se pripravljeni združiti tudi s hudičem....

  • Avatar vec
    vec 21:12 19.april 2019.

    Ja valjda da sta, enmu se gre za bi glumil fikus in prejemal lepo plačo ter kasneje tudi lepo penzijo, ter seveda vse kar paše zravn za življenje v Bruslju FREE, drugemu pa bo verjetno to prinesko kazga jurja mesečno ...prikaži več ali za stranko ali zanj to bo pa še videl.

Sorodne novice