Slovenija
53 ogledov

Erjavec: Našemu diplomatu želim hitro okrevanje

sprejem Erjavec Kovač Saša Despot
Na novinarski konferenci se je na teroristične napade odzval zunanji minister Karl Erjavec.

"Moram reči, da najostreje obsojamo te teroristične napade in izražamo sočutje in sožalje vsem svojcem žrtev. Rad bi sporočil, da je žal ena od žrtev slovenski diplomat, ki dela na slovenskem predstavništvu pri EU. Po podatkih, ki jih imamo, ni v življenjski nevarnosti, prepeljan je bil v bolnišnico, želim mu hitro okrevanje," je dejal Erjavec. 

Več po sestanku s Cerarjem

"Odsvetovali smo, da slovenski državljani potujejo v Bruselj, kdor je že tam, naj upošteva navodila lokalnih oblasti ter varnostnih organov," je izpostavil Erjavec, ki se bo po koncu srečanja s hrvaškim zunanjim ministrom, ki je na obisku v Ljubljani, srečal s predsednikom vlade Mirom Cerarjem, ki se bo nato odločil za ukrepe. 

Jutrišnji koordinacijski odbor z italijanskim zunanjim ministrom so prestavili, saj se jutri sestane italijanski svet za nacionalno varnost. Kot je dejal Erjavec, naj bi v Rimu sprejeli posebne ukrepe. 

sprejem Erjavec Kovač | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"To je napad na srce EU"

"Ti napadi so v srcu EU, Bruselj je sinonim za EU, tam so ključne institucije," pa je dejal hrvaški zunanji minister Miro Kovač, ki je danes na obisku v Sloveniji. Hrvaški državljani po trenutnih informacijah v napadih sicer niso bili ranjeni ali ubiti. 

Komentarjev 2
  • misterij1234 13:30 22.marec 2016.

    Kako boš zaščitil svoje Slovence pred terorizmom,sedaj jih imaš tukaj in sedaj?Dragi moj bruhko ostani raje v varni Ljubljani.

  • Božidar Dinič 12:43 22.marec 2016.

    kakšno okrevanje pa nam želiš upokojencem ki životarimo pod pragom revščine bruhec bedni