Slovenija
1843 ogledov

Erjavec: "Ne želim, da bi stranko vodil nekdo, ki mu je le za karierno napredovanje"

Karl Erjavec Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
Erjavec se najbolj boji tega, da bi stranka padla v primež drugih političnih strank, razkriva v pismu članom.

Predsednik stranke DeSUS, ki se bo na sobotnem kongresu stranke prvič v petnajstih letih pomeril s kandidatko, ki bi ga lahko odnesla z vrha stranke, je danes članom poslal pismo. Za predsednico stranke DeSUS v soboto kandidira tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec.

"Najbolj se bojim, da nam ugrabijo stranko"

"Ne želim, da bi stranko vodil nekdo, ki mu je na prvem mestu karierno napredovanje in ne čuti nobene pripadnosti naši stranki DeSUS. Zato okoli sebe zbiram ekipo mlajših, sposobnih, stranki DeSUS predanih ljudi," Erjavec sporoča članom stranke, ki jo vodi zadnjih 15 let.

"Ne dovolimo si, da bi naš DeSUS padel v primež drugih političnih strank. Moj največji pomislek in strah je, da bom v bližnji prihodnosti moral opazovati, kako so nam ugrabili stranko in izničili ves trud in delo mnogih generacij pokončnih članov in članic stranke, ki so skozi desetletja soustvarjali našo ljubljeno stranko DeSUS."

Po kongresu tako Pivčeva kot Erjavec na zagovor k Šarcu

Po zadnjih volitvah ima DeSUS v parlamentu pet poslancev, kar je pet manj, kot jih je imel mandat prej. "Ko sem 20. maja leta 2005 prvič postal predsednik Demokratične stranke upokojencev Slovenije, so bile moje besede, da stranka DeSUS nikoli več ne bo trepetala za vstop v parlament in da nikoli več DeSUS ne bo najmanjša parlamentarna stranka. V teh petnajstih letih sem moje takratne besede uresničil. V vsem tem času je stranka DeSUS vedno bila del različnih vlad in nikoli ni bila najmanjša parlamentarna stranka, kot je bila to praksa v času pred mojim predsedovanjem. Tudi na zadnjih državnozborskih volitvah je bilo tako. Kljub vsem preprekam smo stranko ponovno pripeljali v zdajšnjo koalicijo in dosegli, da danes vodimo dve ministrstvi in ne smemo pozabiti, da številni naši člani zasedajo vidne visoke položaje znotraj te vlade," piše Erjavec, ki bo po kongresu, tako kot njegova protikandidatka, klican na zagovor k predsedniku vlade Marjanu Šarcu. 

Pivčeva se bo morala zagovarjati zaradi afere SRIPT, z Erjavcem pa je predsednik vlade nezadovoljen zaradi medijskega pompa, ki ga je ustvarjal ob umiku slovenskih vojakov iz Iraka. Erjavec se je zahvalil podpornikom, ki mu stojijo ob strani in ga vzpodbujajo. "Iz srca se zahvaljujem vsem, ki ste me podpirali in me boste še naprej na naši skupni poti. Posebna zahvala gre tudi številnim posameznikom, kateri me dnevno spodbujate in mi dajete moč, da se soočam s številnimi preprekami, ki nam jih nastavljajo na poti do našega skupnega cilja in to je enotna, močna stranka DeSUS. Zaradi vaše podpore in vašega dela na terenu smo dosegli imenitne rezultate in smo ves čas tvorci slovenske politike."

"Ne prepustimo stranke toku dogodkov in zatonu"

Erjavec, ki člane stranke nagovarja kot kandidat za predsednika stranke DeSUS, je prepričan, da je DeSUS še vedno stranka upokojencev. "V času našega sodelovanja smo skupaj ustvarili edinstveno stranko upokojencev, ki ji ni para v evropskem političnem prostoru. Menim, da večina vas čuti do stranke poseben odnos, tako kot ga čutim tudi sam. Verjamem, da je iskrena želja vseh nas, da v prihodnosti ne želimo videti stranke prepuščene toku dogodkov in biti priča njenemu zatonu," poziva Erjavec.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • maresem 20:06 15.januar 2020.

    Za psa sprehajat boš še vedno dober.... če ti sploh pes še kaj verjame?!

  • mirror 17:56 15.januar 2020.

    Dragi Karel. Volivci smo ti dali nezaupnico, upamo da ti jo bodo dali tudi člani stranke.

  • mirror 17:46 15.januar 2020.

    Dragi tovariš Karel: Tebe skrbi samo to, da ne bi dobil brco na kongresu stranke. Ti nisi predsednik upokojencev, temveč manipulator z upokojenci.