Slovenija
4 ogledov

Erjavec: Obvestili nas niso

Karl Erjavec Saša Despot
Slovenija ni sodelovala pri oblikovanju ameriškega seznama držav, ki sodelujejo v boju proti Islamski državi, poudarja zunanji minister Karl Erjavec.

"Slovenija je zavezana boju proti mednarodnemu terorizmu, kar je večkrat omenila tudi v rednem dialogu, ki ga zunanje ministrstvo vodi z ameriškim veleposlaništvom, dejstvo pa je, da ni sodelovala pri oblikovanju ameriškega seznama držav, ki sodelujejo v boju proti Islamski državi," poudarja zunanji minister Karl Erjavec.

"Pri oblikovanju tega seznama nismo sodelovali niti nismo vedeli, da bo State Department takšen seznam objavil," pravi Erjavec. Dodaja, da ministrstvo vodi reden dialog z ameriškim veleposlaništvom, vendar v njem ni bilo nikoli omenjeno, da se pripravlja kakšen seznam.

Erjavec zatrjuje, da Slovenija v nobenem primeru ne bo sodelovala v vojaškem delu ukrepanja proti Islamski državi, kar je natančno določeno tudi v sporočilu, ki ga je na spletni strani objavil State Department, je pa zavezana boju proti terorizmu, ki ga izvaja na različne načine.

"Ravno včerajšnje hišne preiskave, ko so odkrili nekatere borce, ki naj bi sodelovali v Siriji, so del te dejavnosti boja proti terorizmu," je dejal.

Ocena teroristične ogroženosti Slovenije je po njegovih besedah v tem trenutku nizka, vendar pa je terorizem, kot je opozoril, globalen pojav in predstavlja nevarnost za vse, tako tudi Slovenija ni otok, ki bi v globalnem svetu lahko ostal nedotaknjen.

Policija sicer danes ob 13. uri pripravlja tiskovno konferenco, na kateri bodo predstavili aktivnosti slovenske policije na področju boja proti terorizmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.