Slovenija
2832 ogledov

Erjavec po več urah le prepričal poslance DeSUS

Karel Erjavec Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za obrambo Karla Erjavca pred odborom DZ za obrambo
Karl Erjavec ima štiri podpise poslancev DeSUS. "Sem optimist in obstaja možnost, da oblikujemo novo vladi," je ocenil Erjavec.

V torek je prvak DeSUS in potencialni kandidat za mandatarja Karl Erjavec več ur sedel s poslanci svoje stranke. Pozno zvečer so le prišli do dogovora, da bodo vsi štirje poslanci prispevali podpise pod predlog konstruktivne nezaupnice. Erjavec naj bi poleg omenjenih štirih glasov imel še glasove poslancev LMŠ, SD, Levice in SAB - skupno 43 poslancev.

Erjavec in opozicijske stranke, združene v KUL za petek napovedujejo vložitev konstruktivne nezaupnice. To pomeni, da bo državni zbor o nezaupnici odločal prihodnji teden. "Sem optimist in obstaja možnost, da oblikujemo novo vlado," je Erjavec dejal v torkovi večerni izjavi v DZ in pojasnil, da se bodo danes tudi konkretno pogovorili o postopku.

Janez Janša Covid-19 Slovenija To pred sejo vlade pravi Janša glede sproščanja ukrepov in odprtja šol

Poslanci DeSUS še naprej molčijo

Pred medije je sicer v torek stopil le Erjavec, medtem ko poslanci DeSUS še vedno molčijo. Večina jih ne daje izjav že od izstopa stranke iz koalicije Janeza Janše. S tem so puščali odprta vrata ugibanjem o njihovem morebitnem sodelovanju z aktualno vlado v primeru neuspeha nezaupnice.

A je Erjavec v torek poudaril, da tudi v tem primeru poslanci DeSUS ne bodo mogli podpirati aktualne vlade in ne bo posamičnih dogovorov, ampak bodo pač v opoziciji. Torkovo razpravo s poslanci je označil za odkrito, zavrnil pa nekatere navedbe v medijih o grožnjah in izsiljevanju poslancev.

Covid-19 koronavirus test Covid-19 Svet Nikomur ni jasno, kaj se dogaja v BiH. Začudeni tudi zdravniki.

Erjavec govoril tudi s Počivalškom

Prvak DeSUS verjame, da bo nezaupnica vladi uspela, sam pa prevzema odgovornost za 43 poslanskih glasov. Spomnil je, da potrebujejo tudi glasove iz SMC in pojasnil, da je imel v tem tednu kratek pogovor s predsednikom SMC Zdravkom Počivalškom. Vsebine ni želel komentirati.

SMC je podporo Erjavcu sicer odrekla. Počivalšek je v torek zvečer na Twitterju navedel, da je že čas, da se preštejejo v parlamentu in se ta zgodba razčisti. "Da se potem lahko vsi skupaj osredotočimo na epidemijo in ekonomsko krizo," je dodal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Naklonsky 09:33 14.januar 2021.

    Ha ha Charlie Brown MISLI da je prepričal svoje poslance ... malo morgen! Prej so puško vrgli v koruzo, iščejo lok... kot prvošolčki, ki so se gredo kurirčke in fašiste ... res so otročji in pomilovanje vredni.

  • gorazd4 16:59 13.januar 2021.

    kdo zaboga hoče erjavčevo vlado,nobeden ga ni volil,saj še v parlament ne more več.sit sem teh bedakov na vladi kjer že 30 let lažejo kradejo in še bi se našlo,sramota za slovenski narod

  • Friderik1950 13:10 13.januar 2021.

    Štiriurno prepričevanje nedvomno priča o veliki enotnosti v DESUsu, kar je Erjavec že večkrat poudaril. Pri takem prepričevanju, se lahko zgodi, da ti zrastejo taka dolga siva ušesa - uhe, stranski učinek pač. Priznam pa, da je Korl korenina, ni ...prikaži večni kaj. Ga zbrcajo, pa se pobere, pa ga zopet zbrcajo, pa se spet pobere, žilav, da je kaj.