Svet
146646 ogledov

Nikomur ni jasno, kaj se dogaja v BiH. Začudeni tudi zdravniki.

Covid-19 koronavirus test Profimedia
Po praznikih so vsi pričakovali porast številk, zgodilo se je ravno nasprotno.

Število okuženih in umrlih zaradi posledic obolelosti s covidom-19 v Bosni in Hercegovini drastično upada, tudi zdravniki niso prepričani, čemu pripisati upad številk, glede na to, da v tej državi bolj slabo spoštujejo predpisane ukrepe, poročajo tamkajšnji mediji. 

V zadnjih 24-tih urah je po uradnih podatkih umrlo 15 ljudi, potrjeno pozitivnih je 442. Testirali so 4307 ljudi. Vodja bolnišnice v Mostarju je potrdil, da so številke bistveno boljše od predhodnih mesecev. 

"To, kar se doaja, je nasprotno od pričakovanj strokovnjakov. Preživeli smo praznike, ljudje so se v večji meri družili kot v prejšnjih mesecih, pričakovalo se je višje številke. Namesto tega beležimo padec, ki ga res nismo pričakovali," je povedal dr. Ante Kvesić. 

Po njegovih besedah se niža tudi število hospitaliziranih oseb in to ne glede na to, da so odprti lokali, restavracije, organizirajo celo poroke. 

"Pri tem vendarle ne pozabimo, da nam vsakodnevno še vedno prihajajo okužene osebe v težkem stanju, da imamo ljudi na respiratorjih in da se borimo za njihova življenja. Moramo ostati resni, previdni in storiti vse, kar je v naši moči, da tudi te številke še znižamo," je pri tem opozoril dr. Kvesić.

dom za upokojence Cepljenje Slovenija Kacin z zaušnico zaposlenim v domovih za starejše

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • munja 22:13 17.januar 2021.

    Po praznikih so se razkropili nazaj po celi Evropi, zato pa imajo manj okuženih.

  • terssoly 13:57 14.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • tadejca1 11:49 13.januar 2021.

    So se razkužili, super. Bravo Bosna.