Slovenija
22 ogledov

Erjavec prehitel Viranta, za petami Pahorju

DeSUS svet stranke Žurnal24 main
SDS se še naprej utrjuje na prvem mestu, saj vodi že s 35,2 odstotka glasov, na drugem mestu pa Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića. Sledijo SD, DeSUS in Državljanska lista Gregorja Viranta, kaže seštevek rezultatov zadnjih treh dni javnomnenjske raziskave Mladine in Niamedie.

Tako imenovana kontinuirana meritev, ki so jo izvedli na vzorcu 600 anketirancev v zadnjih treh dneh, še vedno kaže, da bo zmagovalka nedeljskih predčasnih volitev SDS (zanjo bi glasovalo 35,2 odstotka anketirancev), na drugem mestu pa bi s 24-odstotno podporo pristala Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića.

Na tretje mesto bi se uvrstila SD (10 odstotkov), sledi DeSUS (7,3 odstotka), ki mu podpora še narašča, šele nato pa na vrsto pridejo Državljanska lista Gregorja Viranta (6,6 odstotka), NSi (4,9 odstotka) in SLS (4,5 odstotka).

"Bolj zaznavna je še TRS Matjaža Hanžka, ki se je prebila nad dva odstotka (podpora znaša 2,4 odstotka). TRS lahko preseneti. Popolnoma pa ne gre odpisati niti Zaresa niti LDS, pa čeprav ju ankete uvrščajo daleč pod prag vstopa v parlament," so sporočili iz Mladine.

Če tokratne rezultate primerjamo z včerajšnimi, lahko opazimo, da se podpora SDS v zadnjih dneh krepi, pri Jankovićevi Pozitivni Sloveniji pa miruje. Na presenetljivem četrtem mestu ostaja DeSUS, ki mu podpora še narašča in zdaj znaša že 7,3 odstotka anketiranih.

Komentarjev 5
  • matt5 17:30 29.november 2011.

    Kar nam politiki te dni smeje zagotavljajo je blef !!!!

  • Dixon 15:15 29.november 2011.

    Kahel Ehrjavec pa je eden največjih političnih demagogov v Sloveniji. Predvsem taki so zaslužni, da smo tam, kjer smo. V Vladi bi šel tudi s hudičem. Verjetno hudiča ne bi dolgo izsiljeval. Ali pač?

  • Dimsi 13:50 29.november 2011.

    Obljubil je zmago, pa je še daleč do vrha. Mogoče pa jo doseže leta 20XX.