Slovenija
4955 ogledov

Erjavec se vrača: "Odkar me ni, je vse narobe"

Karel Erjavec Saša Despot
Erjavec naj bi med poslanci čutil podporo.

Pripravljen pomagati, o drugem je prezgodaj govoriti

Dolgoletni predsednik DeSUS Karl Erjavec, ki je po odstopu Aleksandre Pivec z vrha stranke dal soglasje k ponovni kandidaturi za vodenje DeSUS, danes svoj program predstavlja poslanski skupini. Nekateri poslanci niso skrivali želje po njegovi vrnitvi. Kot je Erjavec povedal pred srečanjem, je pripravljen pomagati, o drugem pa je prezgodaj govoriti.

Erjavca je Pivčeva odnesla z vrha stranke na januarskem kongresu. A njen mandat ni trajal dolgo. Po številnih očitkih v javnosti glede plačil gostovanj po Sloveniji se je morala posloviti tako z mesta predsednice stranke kot ministrice za kmetijstvo. Pivčeva je sprva napovedala ponovno kandidaturo za predsednico na volilnem kongresu, ki bo predvidoma novembra, a je pozneje stranko zapustila.

Po porazu se je umaknil iz javnega življenja

Erjavec je sicer po januarskem porazu proti Pivčevi sporočil, da se umika iz javnega življenja, zato je marsikoga presenetila njegova odločitev, da se bo poskušal ponovno zavihteti v vrh stranke. Doslej se v zvezi s ponovno kandidaturo za predsednika DeSUS ni oglašal.

Poleg Erjavca se za mesto predsednika poteguje tudi Srečko Felix Krope, ki se je s poslansko skupino DeSUS sestal v četrtek. Prav sodelovanje poslanske skupine in vodstva stranke zaznava kot eno pomembnejših težav DeSUS, izboljšanje tega pa postavlja med prioritetne naloge.

Novinar 24 ur poroča, da Erjavec "čuti, da ima podporo pri poslancih", pred začetkom snemanja izjave pa naj bi pripomnil, da "odkar ga ni, je vse narobe".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 31
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 19:17 23.oktober 2020.

    Vrnil se je grobar DESUS-a in prišel,da zabije zadnji žebelj v krsto!! Mislim,da so upokojenci videli,da je 15 let laganja bilo dovolj!! Samo partizani bodo volili desus iz političnega prepričanja 50% upokojencev,ki živi pod pragom revpčine pa nikoli več ne ...prikaži več bo volilo te stranke!! Karel zastojn boš lagal tebi in tvojemu podrepniku Jurši noben več ne verjame!!

  • vzev 18:36 23.oktober 2020.

    Kdo bi si mislil, da bomo Slovenci odrešitelja našli pri Erjavcu. On je sedaj ena izmed zadnjih upanj, da se rešimo te pokvarjene vlade. Upam, da je Erjavec že dogovoren z opozicijo in da izstopijo iz te koalicije. To je ...prikaži več po drugi strani še tudi edina možnost, da DESUS še kdaj kaj doseže. Ker kdo, še bo pa šel volit stranke, ki so v tej koaliciji in delajo vse, da čim bolj poteptajo navadnega državljana.

  • bogdan76 18:28 23.oktober 2020.

    ODKAR NI ERJAVA SOSE TUDI POKOJNINE DVIGNILE.