Slovenija
2796 ogledov

Erjavec svojim očita, da se pajdašijo s Šarcem

Članica kolegija Zveze CoS Julijana Bizjak Mlakar Saša Despot
V Kamniku jim je prekipelo.

Svetniška skupina DeSUS v Kamniku se je včeraj razpustila, več kot 20 članov pa je izstopilo iz strankinega občinskega odbora, sta sporočila kamniška svetnika Mojca Jončeska Malovrh in Roman Maligoj.

Kot razlog sta navedla "sporno, žaljivo in protipravno delovanje predsednice odbora in poslanke Julijane Bizjak Mlakar", ta je njuno potezo označila za predvolilno, očitala pa jim je tudi, da sta sledila navodilom Liste Marjana Šarca.

"Šarec naju ni povabil v koalicijo, prav tako ni vplival na najin izstop," je danes povedala Jončeska Malovrh. "O problemu je bil obveščen, a se je od tega distanciral."

"Marjan Šarec je župan mesta Kamnika. O vstopu v njegovo stranko ne razmišljam." 

Mojca Jončeska Malovrh, bivša svetnica DeSUS 

Dodala je še, da o vstopu v njuno stranko ne razmišljata. "Skoraj dve leti se je vleklo vse skupaj, dovolj je bilo naših prošenj, prepričevanja, obveščanja, zahtev," je povedala o tem, zakaj odstopata ravno sedaj. "Nobena stvar se ni mogla izpeljati tako, kot je treba. Generalni sekretar nam je sicer dajal podporo, da imamo prav, a naredilo se ni nič."

Že dlje časa opozarjajo na nepravilnosti

Kot je poudarila, odhajata s težkim srcem. "Meniva, da je imela stranka dobre ideje, a ravnanje vodstva je bilo v nasprotju s tem, kar so zagovarjali," je poudarila in povedala, da ne more pristati na teptanje dostojanstva.

Skupina članov kamniškega odbora DeSUS sicer že dlje časa opozarja na domnevne nepravilnosti, med drugim tudi netransparentno porabo deset tisoč evrov iz časa predčasnih parlamentarnih volitev leta 2014, ki jih očitajo predvsem predsednici Bizjak Mlakarjevi, o čemer so predsednika stranke opozorili v odprtem pismu.

"Koristi od njiju ni bilo"

Bizjak Mlakarjeva je v odzivu včeraj pojasnila, da sta omenjena svetnika že pred več kot letom dni izgubila zaupanje organov stranke in tudi zaupanje na lokalnem nivoju, zato "nimata možnosti, da bi se uvrstila na kakršnokoli funkcijo v stranki". "Sodelovala sta tudi z dvema drugima strankama, torej nosila drese druge reprezentance," je dejala in ocenila, da večje škode zaradi razpustitve svetniške skupine ne bo.

volitve 2017 "Prigovarjajo me!" Slovenija Marjan Šarec: "Če bodo ljudje želeli, bom šel na parlamentarne volitve prihodnje leto!"

Po njenih besedah v DeSUS koristi od omenjenih svetnikov že doslej niso imeli, zato bodo počakali, da na naslednjih volitvah izberejo druge svetnike. Potezo omenjenih svetnikov je označila za predvolilno potezo, ki bo koristila tisti stranki, katere navodilom že doslej sledita, in sicer Listi Marjana Šarca.

Erjavec na stran Bizjak Mlakarjeve

Predsednik DeSUS Karl Erjavec pa je v izjavi za medije pojasnil, da ima DeSUS v kamniškem odboru težave, odkar se kamniški župan Marjan Šarec pojavlja v politiki na državni ravni. Spomnil je, da je DeSUS Šarčevo kandidaturo pri njegovem prvem mandatu podprla, v naslednjem mandatu pa do sodelovanja ni prišlo.

"Župan je vpliven v občini in ima instrumente, da lahko vznemiri delovanje občinske organizacije," je dejal Erjavec. Toda prepričan je, da to ne bi vplivalo na volilni rezultat in ne na delo občinske organizacije Kamnik. "Temu ne pripisujem velike teže, Kamničani poznajo Bizjak Mlakarjevo, vedo, kaj je že naredila. To politično zdraharstvo ne bo imelo posebnega vpliva," je ocenil predsednik DeSUS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar Leon
    Leon 15:38 12.april 2018.

    JBM.....2014-2016 ministrica za kulturo 2014 poslanka Državnega zbora 2011–2014 področna sekretarka na Agenciji za zavarovalni nadzor Republike Slovenije 2011– 2014 podžupanja Občine Kamnik 2009– 2011 poslanka Državnega zbora 2001– 2009 svetovalka direktorja Agencije za zavarovalni nadzor Republike Slovenije......gospa je očitno zelo "sposobna" !

  • Avatar praufo
    praufo 09:16 12.april 2018.

    a take zgodbice sploh kdo resno jemlje? kdaj bo folk doumel, da te države ne upravljajo tile klovni, ki so samo klovni, ampak nekdo drug ... preko njih in plačanih za dobro odigrano vlogo ... na volitve ne hodim iz ...prikaži več preprostega razloga, ker se potem počutim tako butasto nategnjenega

  • pikijakob 06:53 12.april 2018.

    Predolgo jih je nategoval.