Slovenija
1 ogledov

Evropa naj bo enotna proti krizi

Gostitelj Danilo Türk je s soprogo sprejel poljskega predsednika. Žurnal24 main
Poljski predsednik Lech Kaczynski in slovenski premier Janez Janša sta si enotna, da mora biti odziv mednarodne skupnosti na krizo hiter in koordiniran.

Poljski predsednik Lech Kaczynski, ki je s soprogo Mario na uradnem obisku v Sloveniji, se je sestal z gostiteljem, predsednikom republike Danilom Türkom, premierjem Janezom Janšo, predsednikom DZ Pavlom Gantarjem in mandatarjem Borutom Pahorjem.

Poljski in slovenski predsednik sta na današnjem srečanju govorila predvsem o odličnih dvostranskih odnosih, vprašanjih EU ter o odnosih EU z Rusijo. Kaczynski je zatrdil, da bo podpisal ratifikacijo Lizbonske pogodbe ter ponovil nasprotovanje nadaljevanju pogajanj EU z Rusijo.

S premierjem Janezom Janšo se je Kaczynski poleg dvostranskih odnosov, katerih razvoj sta ocenila pozitivno, pogovarjal tudi o zadevah EU, največ pa o aktualnih razmerah na finančnih trgih. Ob tem sta soglašala, da mora biti odziv mednarodne skupnosti hiter in koordiniran, pri čemer mora EU nastopiti enotno.

Tako Janša kot Kaczynski se bosta udeležila petkovega izrednega vrha o finančni krizi, Kaczynski sicer po dolgotrajnih prepirih s poljskim premierjem Donaldom Tuskom glede tega, kdo naj zastopa Poljsko na vrhunskih meddržavnih srečanjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.