Slovenija
25 ogledov

Evropa odmrznila Slovenijo

Evro Profimedias
Evropska komisija je delno sprostila sredstva Sloveniji, katerih izplačilo je začasno zaustavila marca.

Od skupaj 401 milijona evrov začasno ustavljenih plačil za evropske projekte, za katere so iz proračuna že založili sredstva, bo Slovenija iz Bruslja v kratkem prejela 183 milijonov evrov.

Evropska komisija je plačila evropskih sredstev marca Sloveniji začasno zaustavila zaradi ugotovljenih napak iz leta 2012 v okviru operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture ter operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013, so sporočili iz vladne službe za razvoj in kohezijsko politiko.

Še bodo preverjali

Zaustavljena plačila komisija zdaj delno sprošča. O tem, koliko izplačil je komisija zaustavila, so se pojavljali različni podatki, danes pa v vladni službi navajajo, da gre za skupaj 401 milijon evrov začasno ustavljenih plačil za evropske projekte, za katere je slovenski proračun že založil sredstva.

Slovenija bo iz bruseljske blagajne v kratkem prejela 183 milijonov evrov, preostanek zadržanih sredstev pa bo komisija sprostila, ko bo dokončno preverila, ali je Slovenija ustrezno izvedla vse zahtevane ukrepe. Slovenija si bo še naprej prizadevala, da bi bilo to čim prej, so pojasnili v vladni službi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.